POSLEDNJA ŽELJA MIROSLAVA LAZANSKOG Biće ispunjena - evo šta je planirao naš čuveni diplomata (VIDEO)
Foto: Printscreen RTS

Njen tekst prenosimo u celosti: 

Šok, tuga, neverica! Otišao je jedan od najvećih — Miroslav Lazanski. Naš Laza. Otišao je na svoje poslednje putovanje.

A njegovo poslednje rusko putovanje zauvek ću pamtiti. Posetili smo Jasnu Poljanu, mesto gde je rođen i gde je više od šest decenija živeo i stvarao veliki ruski pisac Lav Tolstoj. Bila je njegova želja da to mesto zajedno posetimo. Tu se Laza poklonio na grobu čuvenog pisca i na molbu domaćina upisao se u knjigu utisaka.

Istog dana, posetili smo na kratko i Tulu, grad oružara, medenjaka i samovara.

Kupila sam mu u Jasnoj Poljani na poklon tulski „prjanik“ (medenjak) sa natpisom „tulski oružari“. Za uspomenu.

Poslednji naš susret dogodio se dan kasnije. Tog dana putovao je u Beograd, na godišnji odmor. Sa tog putovanja se više neće vratiti u Moskvu, na svoje radno mesto. Zagrlili smo se na rastanku, nakon što smo prethodno skovali planove za nova putovanja.

Nakon Volgograda, nekadašnjeg Staljingrada, Jasne Poljane i Tule, želeo je da zajedno posetimo Kursk, mesto gde se tokom Drugog svetskog rata odigrala najveća tenkovska bitka u istoriji, i Vladivostok, sedište ruske Pacifičke flote.

Tu misiju ću ispuniti sama. Isto onako kako je Laza ispunio želju svog pokojnog oca da na Mamajevom kurganu u Volgogradu položi cveće na grobove ruskim junacima, ja ću ispuniti Lazinu želju.

Podsećamo, ambasador Srbije u Rusiji Miroslav Lazanski iznenada je preminuo u svojoj 71. godini.

Komentari (5)

Loading
Caca

05.08.2021 19:42

Jako mi je žao,pametan čovek,bistrog uma,veliki kao Rusija u kojoj je bio,laka ti zemlja lazo

Milica

05.08.2021 20:40

Neka mu je večna slava. Imao se rašta i roditi. ⚔️

Jadranka

05.08.2021 21:07

laka mu crna zemlja.Porodici saucesce od srca.Bio je kao momak.Uvek je bio vedar,veseo.a odjednom nema ga vise.Ne mogu se pomiriti sa takvom istinom.Neka pociva u miru.Bog da mu dusu prosti.

Zorica

05.08.2021 22:22

@Jadranka - Izuzetan covek,neverovatno pozitivan! Velika svetlost Srbije!Zivece vecno!! Pocivajte u miru dragi gospodine Lazanski!

Gordana

05.08.2021 22:49

Otisao je jedan izuzetan i divan covek veliki radnik odlican novinar i veliki poznavalac geopolitike neka mu jr vecna slava