Dokazano da doktorat Siniše Malog nije plagijat
Alo

Prema informacijama koje su objavljene na Portalu pravosuđa Srbije, slučaj je primljen 17. decembra 2019. godine, rešen 14. juna ove godine, a ekspedovan, odnosno poslat strankama 22. juna.

Javnosti trenutno nije dostupno obrazloženje ove odluke Upravnog suda.

Podsetimo, Odbor za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu preinačio je 21. novembra 2019. godine odluku Nastavno-naučnog veća Fakulteta organizacionih nauka i utvrdio postojanje neakademskog ponašanja aktuelnog ministra finansija Siniše Malog prilikom izrade doktorske disertacije.

- To što nekom ova tema znači iz političkih razloga, to ne mogu ni da komentarišem. Teško mi je - rekao je tada Mali, a 28. decembra 2019. godine podneo je žalbu Upravnom sudu protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu.

"Dokazao sam da nisam ništa ukrao"

Povodom odluke Upravnog suda oglasio se i ministar Siniša Mali, koji je istakao da mu je drago što je pravda pobedila.

 

Drago mi je što je pravda pobedila. Ipak, želim da naglasim da mi titula nikad nije bila najvažnija, a mislim da nije ni građanima Srbije.


Završio sam magistraturu u SAD, bio najbolji student Ekonomskog fakulteta u Beogradu, ali isto tako poznajem mnoge ljude koji su veoma uspešni u svom poslu i sa srednjom školom.

Zato su mi najvažniji znanje i sposobnosti da radim svoj posao, da vodim finansije naše zemlje i u vremenima krize, kao što je to bio slučaj u poslednjih godinu dana. Verujem da je to važno i građanima Srbije.

Danas sam srećan jer sam dokazao da nisam ništa ukrao, baš kao što sam dokazao i u slučaju priče o 24 stana. Želim da moja deca znaju da njihov otac nije plagijator, a da gradjani Srbije znaju da imam znanje. To mi je mnogo važnije od titule, pogotovo posle toliko godina mukotrpnog procesa, lažnih optužbi i političkih napada.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Deka

23.06.2021 21:12

I tada sam tvrdio da su zbog politike doneli nepravedno rešenje.