Siniša Mali
Foto: Printscreen/TV Pink

Naša ekonomija je jaka ali je takođe važno da nastavimo da realizujemo zacrtane projekte iz programa Srbija 2027.

„Gradimo škole, bolnice, puteve. Gradimo čak devet autoputeva i brzih saobraćajnica. Sve ono što smo započeli kroz program „Srbija 2025“, nastavljamo realizujući program „Srbija 2027 – Skok u budućnost“ naveo je Mali i dodao da je sledeća velika stvar koja očekuje Srbiju dobijanje investicionog rejtinga, što samo po sebi nije cilj, nego će imati pozitivan efekat na standard građana.

„Želimo da postanemo deo najrazvijenijih ekonomija, najzdravijih ekonomija sveta, što znači da Srbija dobije investicioni rejting. To automatski znači veću sigurnost i bezbednost za investicije, što odmah čini Srbiju atraktivnijom za investitore. To znači nove fabrike, nova radna mesta, veće plate, veće penzije. To su sve stvari koje radimo zbog naših građana.“ – rekao je Mali.

Ministar finansija je naveo da je neophodno nastaviti sa reformama i da je tokom boravka u Vašingtonu to potencirao na svakom sastanku, naglašavajući da Srbija želi da nastavi da radi zajedno sa Međunarodnim monetarnim fondom.

„Srbija je jaka, stabilna, ali ima jasan plan šta su stvari koje treba da radimo u budućnosti, a to je realizacija programa 'Srbija 2027'.” – rekao je ministar finansija.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading