Komunalna policija
Foto: Printscreen/printscreen/tvprva

Prvi maj su mnogi iskoristili za spremanje roštilja u prirodi, a na kojim lokacijama i pod kojim uslovima sme da se pali vatra za roštiljanje, otkrio je Aleksandar Živković iz Komunalne policije za TV Prvu.

Paljenje vatre na otvorenim mestima je zabranjeno i zakonom kažnjivo, već postoje određena zagrađena mesta na kojima je to moguće, prvenstveno iz bezbednosnim razloga, ističe Aleksandar Živković iz Komunalne policije, koji građanima takođe apeluje da paze gde parkiraju svoja vozila, kako ne bi uništili zelenu javnu površnu, prenosi MONDO.

Na koji način je izvodljivo paljenje vatre i na kojim tačno mestima: "Komunalna milicija je angažovala varedni broj patrola koji će vršiti kontrolu komunalnog reda. Akcenat smo stavili na poznata izletišta, počev od Ade Ciganlije, Košutnjaka, Zvezdarske šume, Avale, Kosmaja...

Ovom prilikom apelujem na naše sugrađane koji planiraju da današnji i sutrašnji dan provedu u prirodi, da obrate pažnju na parkiranje svojih automobila. Da ne uništavaju zelenu površinu, ono što je važno da naglasimo da ne pale vatru tamo gde nije propisano. Postoje mesta koja su ozidana gde je bezbedno ložiti vatru, da ne lože vatru na otvorenoj površini jer je zakonom zabranjeno i kažnjivo, a nije ni bezbedno zbog vetra. Kada se završi boravak u prirodi neka se svako okrene iza sebe i da pokupe đubre", rekao je Živković iz Komunalne policije.

Kako kaže, komunalna policija će danas nadzirati, upozoravati i usmeravati građane da poštuju komunalni red.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading