ŠAMARČINA KAKVA SE NE PAMTI U SVETU TENISA! ATP u velikom problemu, istina o Novaku Đokoviću izašla na videlo!
Tanjug/Ap

Već neko vreme naš najbolji teniser i prvi igrač na svetu Novak Đoković nalazi se na udaru ATP. Svetska teniska organizacija na sve moguće načine pokušava da ponizi našeg asa.

Jedan od ljudi koji je učestvovao u osnivanju ATP oglasio se i javno stao na stranu Novaka Đokovića.

- Kao neko ko je lično učestvovao u kreiranju ATP turneje u sezonama 1988. i 1989. gledao sam sa interesovanjem na nerazumevanje između ATP tura i nedavno formirane PTPA. Iako se divim motivima PTPA mislim da treba da teže većem cilju - rekao je Bob Grin.

EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

 

Nekada 39. igrač na svetu podseća i na originalni plan sa kojim je organizacija napravljena.

Federer doneo veliku odluku, tvrdi da veruje u čuda!

ZBOG NOLETA Hrvatska braća rešila da šahovnicu zamene srpskom trobojkom

SVE JE TO UŽASNO! Novak progovorio o temi koja je uzdrmala planetu!

- Nepoznata ili zaboravljena činjenica je da je originalni plan bio da se novac podeli 50/50 sa direktorima turnira. ATP je bio pred bankortom 1989. godine i tadašnji direktor ATP-a Hamiton Džordan je pristao na taj kompromis jer je organizaciji bio potreban novac - dodaje nekadašnji teniser.

Istakao je Grin da Rafael Nadal i Rodžer Federer treba da urade svoj deo posla i uključe se u borbu.

Tanjug/Ap

 

- Jasno je da je potrebno da se svi najbolji teniseri poput Rodžera Federera i Rafaela Nadala uključe kako bi se napravio ujedinjeni front. Mi smo 1988. godine iza sebe imali skoro sve Top 10 igrača, a na tadašnjeg svetskog broja 1 Matsa Vilandera smo gledali kao na moralnog vođu. To je uloga koju nadam se Novak Đoković može da preuzme. Ako se ujedine i bojkotuju nekoliko turnira to će biti dovoljno za promenu - ističe Grin i dodaje:

- Reakcija ATP-a na neke predloge PTPA pokazuje koliko gledaju samo svoj interes i štete tenisu. Motivi PTPA su dobro zamišljeni, a njen cilj je da ispravi kompromise napravljene pre 30 godina. Ja se sigurno nadam da će PTPA to moći da uradi.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading