NEVEROVATNO ŠTA ATP RADI NOVAKU! Na "pravoj" ATP listi Đoković bi bio duže prvi na svetu, Federera ne bi bilo ni na mapi!
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Da nije bilo "zamrzavanja" bodova mnogo toga bi bilo drugačije.

Pandemija koronavirusa napravila je haos u čitavom svetu, pa se to odrazilo i na tenis. 

ATP je uveo pravilo o tzv. "zamrzavanju" bodova i to je nekim igračima išlo na ruku, ali je bilo i onih na koje se to negativno odrazilo. 

Novak Đoković je u ponedeljak započeo 321. nedelju na prvom mestu ATP liste, ali Nole bi bio znatno duže prvi da su se bodovi računali po uobičajenom sistemu.

Da su mu tokom 2020. računate sve sedmice, čak i one kada je sezona bila prekinuta, Đoković bi ove nedelje započeo 343. nedelju na svetu, pošto je prekid ATP sezone prošle godine iznosio 22 sedmice.

I dalje bi Novak bio na čelu karavana, ali bi imao manju prednost nego danas - sa 6.610 bodova, ima bi tek 835 više od drugoplasiranog Danila Medvedeva. 

Španac Rafael Nadal bi recimo bio tek na četvrtom mestu, pošto bi ispred njega bio i Andrej Rubljov, koji je inače sedmi reket planete. 

Gotovo neverovatno zvuči da bi Rodžer Federer bio tek na 380. mestu sa samo 45 osvojenih bodova, koliko je dobio za učinak na turniru u Dohi ranije ove godine. Ipak, zbog kombinacije odluka koje je donosio ATP, Federer je ove nedelje osmi teniser sveta.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading