SLEDI NAJTEŽA UTAKMICA PARTIZANA Gordan Petrić veruje svom sastavu u meču protiv Kolubare, ali i upozorava čega da se čuvaju
FK Partizan

Na krilima vrlo dobrog izdanja u 168. večitom derbiju, posebno tokom drugog poluvremena, fudbaleri Partizana nastaviće trku u Mozzart Bet superligi protiv Kolubare, a uoči sutrašnjeg duela u Lazarevcu Gordan Petrić istakao je težinu zadatka.

- Sutrašnja utakmica je najteža po nas, jer su igrači u derbiju pokazali šta i koliko mogu, a u životu i u fudbalu najteže je ponavljati se i dokazivati se. Trener Đurđević dobro vodi ekipu, utakmica će biti izuzetno teška za nas, ali sam siguran da su moji momci spremni, da su se odmorili. Očekujem sličnu utakmicu kao u Kragujevcu, samo uz kvalitet koji u ovom trenutku Kolubara ima u odnosu na Kragujevac, moramo da budemo oprezni sa igrom bez lopte. Ali nas očekuje najteža utakmica otkad sam ja došao - kazao je Petrić i osvrnuo se na nedavnni 168. večiti derbi:

- Što se tiče cele utakmice, na konferenciji za medije sam rekao da smo ušli u neku paniku prvih 20 minuta, ta panika su bili ti korneri, to nas je spustilo, prirodno smo se branili i to nas je malo vratilo nazad. Da nije bilo toga, ja mislim, i nadam se, da bismo mi svih 90 minuta odigrali na nivou na kom smo igrali posle prvih 25 minuta. Pokazali su igrači da mogu, ali u životu kao i u sportu najteže je ponavljati se i to je recept kako bi Partizan trebalo da igra. Sutra će biti totalno drugačija utakmica, postavka Kolubare biće totalno drugačija u odnosu na Zvezdu.

SLEDI NAJTEŽA UTAKMICA PARTIZANA Gordan Petrić veruje svom sastavu u meču protiv Kolubare, ali i upozorava čega da se čuvaju

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Susret u Lazarevcu biće i svojevrsna uvertira u duel prvog kola grupne faze Lige konferencije u češkoj, a strateg crno-belih istakao je da njegov tim ima još prostora za napredak.

- Uvek može bolje, ali sami igrači su bili u nekoj nervozi kada sam došao. Generalno, oni se polako opuštaju. Ove utakmice su signal da polako se vraćaju u normalu, ne mogu oni da zaborave da igraju fudbal, ali neka dešavanja u klubu i oko kluba sputavaju igrače. Da li su se oporavili 100 posto, ja mislim da nisu. Generalno ide na bolje, sad kad dođe pauza biće više vremena za odmor, za rad, pa kad dođe ona prava pauza tu će morati, po mom mišljenju, da se malo zarotira, ali ja ne bih o tome sada pričao, već kad dođe vreme - poručio je on.

Remijem u večitom derbiju Partizan je ostao na sedam bodova zaostatka u odnosu na lidera i branioca titule Crvenu zvezdu koju slede Novi Pazar, Voždovac, Vojvodina, TSC i Čukarički, svi u rasponu od tri boda.

- To je dobro za srpski fudbal. Ko priča da srpski fudbal nema kvalitet - greši. Dok ne dođe u naše kopačke da oseti to. Pazar kao grad može da napravi zanimljivu priču, zato što ima navijače, jedan klub u gradu koji voli fudbal. To će se kristaliti posle Nove godine, kada krene drugi deo sezone. Ja želim svima sreću, pa ko bude bolji pobedu nek slavi - zaključio je on.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading