"IGRALI BISMO F4 EVROLIGE" Partizanov Francuz se prisetio poslednjeg finala protiv Zvezde
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Partizan se nakon dugih devet godina vratio u finale ABA lige. Crno - beli su i poslednji put igrali protiv Crvene zvezde, tada u Laktašima, gde je bio održan F4 ABA lige. Pobedu u finalu i titulu tada je Partizanu doneo Leo Vesterman, koji se nakon devet godina u razgovoru za MozzartSport prisetio detalja tog meča.

- Ne mogu da verujem da je to poslednji put da su Zvezda i Partizan igrali finale. Zvuči mi baš čudno, meni je nekako izgledalo kao da se meč odigrao pre mesec dana, još se jasno sećam te sezone, posebno tog završnog turnira u Laktašima. Znam da je svima u sećanju to finale sa Zvezdom, ali dobro pamtim i polufinala protiv Igokee. Imali su dobar tim, morali smo baš da se namučimo da bismo došli do finala. 

 

 

Nakon žilave Igokee usledio je večiti derbi protiv izuzetno motivisanih crveno - belih.

- Taj meč protiv Zvezde u Laktašima je nešto posebno u mojoj karijeri. Mala dvorana, navijači oba tima. Atmosfera koja se ne zaboravlja i na kraju ono najbitnije. Pobedili smo i osvojili titulu. Tada se naš talenat pretočio u nešto stvarno i opipljivo. Vrlo sam ponosan na taj trofej. Sećam se da smo gubili na poluvremenu i da nisam previše gledao na koš. Razmišljao sam kako da uposlim saigrače da oni budu ti koji će da postižu poene, ali sam u trećoj četvrtini odlučio da budem dosta agresivniji, pre svega u prodoru. Uspeo sam da postignem nekoliko koševa, a onda je ostatak tima priveo meč kraj za veliko slavlje.

Ta ekipa Partizana ostala je u lepom sećanju navijačima, s obzirom da je većina tih momaka napravila ozbiljne evropske i svetske karijere.

- Pre možda dve godine sreli smo se svi na večeri. Gagi, Luča, Bogdan, Žofri, Berta i ja. Dosta smo pričali o tom periodu iz Partizana i svi smo se složili, da smo ostali još nekoliko godina uz možda neko pojačanje, bili bismo na Fajnal-foru Evrolige. Pogledajte samo kakve su karijere napravili ovi momci. NBA igrači ili lideri u Evroligi. Bila je to posebna ekipa Partizana - rekao je Vesterman.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading