Pojedinačno prvenstvo Srbije za muškarce i žene 2022:  Ivić ponovo odmakao, Gajčin i Manakova prate Čoluškinu
ŠSS

Velemajstor Velimir Ivić je preuzeo lidersku poziciju sa pola poena više od velemajstora Aleksandra Inđića. Sasvim je izvesno da će upravo njihov međusobni duel u pretposlednjem 8. kolu odlučiti da li će Velimir odbraniti titulu, ili će Inđić u svojoj karijeri osvojiti svoj četvrti šampionski pehar.

Кod dama je situacija dosta jasnija. Irina Čoluškina je i dalje ostala na prvom mestu, i u poslednja tri kola ima dosta lakše protivnice, bar na papiru. U stopu je prate

Marina Gajčin i Marija Manakova sa takođe pola poena manje.

Velimir Ivić je osvojio veoma važan poen u borbi za pobednički trofej. Tek u dalekoj završnici je savladao Miodraga Perunovića.

Dugogodišnji stanovnik Novog Sada, a rodom iz Inđije, velemajstor Aleksandar Кovačević je bez problema remizirao sa beskompromisnim Aleksandrom Inđićem. Oba igrača su igrala precizno, pa je remi najpravedniji ishod.

Veliku priliku da se odlepi sa donjeg dela tabele propustio je Boban Bogosavljević koji je kao crni nadigrao Miloša Perunovića. U obostranom cajtnotu, nakon grešaka sa obe strane, Perunović nalazi spas u večitom šahu, pa je partija završena bez pobednika.

Dosta lakše nego što se očekivalo, Ivan Ivanišević je u minijaturi pobedio indisponiranog Vuka Đorđevića.

Pojedinačno prvenstvo Srbije za muškarce i žene 2022:  Ivić ponovo odmakao, Gajčin i Manakova prate Čoluškinu

ŠSS

 

Spektakularnu partiju su odigrali debitant Ivan Martić i Nikola Radovanović! Martić je, vodeći bele figure, svim silama krenuo u napad. U kritičnom momentu je žrtvovao oba kvaliteta, iako je već bio došao u izgubljenu poziciju. Zahvaljujući greškama Radovanovića, Martić forsiranim izmenama uspeva da izbegne poraz. Martić - Radovanović remi.

U partiji protiv trostruke omladinske prvakinje Srbije Jovane Srdanović, lider ženskog dela šampionata Irina Čoluškina se morala zadovoljiti nerešenim ishodom. To joj je bilo dovoljno da zadrži lidersku poziciju tri kola pre kraja.

Pomalo neočekivano, drugoplasirana Milena Vujčić je pretrpela poraz od Anastasie Grozdanović, i na taj način je značajno umanjila šanse za visok plasman.

Marina Gajčin je kao crna sasvim zasluženo nadigrala Ljilju Drljević. Već nakon otvaranja je Marina imala veliku prednost koju nije ispuštala do kraja partije.

Derbi između Jovane Erić i Marije Manakove pripao je iskusnijoj Manakovoj. U otprilike jednakoj poziciji, Jovana grubo greši, pa je morala dati pešaka da ne bi izgubila damu. Ostatak partije Manakova sprovodi bez greške, tako da Marina Gajčin i Marija Manakova “dišu za vratom” prvoplasiranoj Irini Čoluškini.

Duel dve Anđele, Dimitrijević i Bojičić, završen je pobedom Bojičićke. Anđela Dimitrijević nije uspela da odbrani

slabosti po crnim poljima u svom logoru, pa je ovim porazom ostala na dnu tabele.

Stanje posle 6. kola ( muškarci )

1. Ivić 5,5

2. Inđić 5

3. Perunović Miloš 4,5

4. Ivanišević 4

5. Кovačević 3

6. Martić 2

7. Radovanović 2

8. Đorđević 1,5

9. Bogosavljević 1,5

10. Perunović Miodrag 1

Stanje posle 6. kola ( žene )

1. Čoluškina 4,5

2. Gajčin 4

3. Manakova 4

4. Vujčić 3,5

5. Srdanović 3

6. Grozdanović 2,5

7. Drljević 2,5

8. Bojičić 2,5

9. Erić 2,5

10 Dimitrijević 1

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading