FERARI PRVI KREĆE IZ MONCE Lekler najbrži u Italiji
Tanjug/Ap

 

Lekler je ostvario rezultat od 1:20,161 minuta i bio je 0,145 sekundi brži od vozača Red Bula Maksa Verstapena.

Treći u kvalifikacijama bio je vozač Ferarija Karlos Sainc sa 0,268 sekundi zaostatka za timskim kolegom.

Vozač Red Bula Serhio Peres zauzeo je četvrto mesto, a peti i šesti bili su vozači Mercedesa Luis Hamilton i Džordž Rasel. Vozači Meklarena Lando Noris i Danijel Rikardo zauzeli su sedmo i osmo mesto, deveti je bio Pjer Gasli iz Alfa Taurija, a 10. Fernando Alonso iz Alpina.

Poredak iz kvalifikacija neće biti isti i u trci, pošto su devetorica vozača dobila kazne, ali je sigurno da će sa pol pozicije startovati Lekler, koji nije kažnjen. Između ostalih, Verstapen je kažnjen sa pet pozicija, a Sainc i Hamilton krenuće sa začelja.

FERARI PRVI KREĆE IZ MONCE Lekler najbrži u Italiji

Tanjug/Ap

 


Prema novom poretku, pored Leklera iz prvog reda startovaće Džordž Rasel iz Mercedesa, sa trećeg i četvrtog mesta vozači Meklarena Lando Noris i Danijel Rikardo, a sa petog mesta Pjer Gasli iz Alfa Taurija.

Vozač Alpina Fernando Alonso trku će početi sa šeste pozicije, vodeći u generalnom plasmanu Maks Verstapen iz Red Bula sa sedme, a sa osme Nik de Vris iz Vilijamsa, koji je ovog vikenda zamenio Aleksandra Albona.

Vozač Alfa Romea Džou Gvanju startovaće sa devetog mesta, Nikolas Latifi iz Vilijamsa sa 10. a iza njega biće vozači Aston Martina Sebastijan Fetel i Lens Strol.

Sa 13. mesta trku će početi Serhio Peres iz Red Bula, sa 14. Esteban Okon iz Alpina, a sa 15. mesta vozač Alfa Romea Valteri Botas. Iza njega biće poređani Kevin Magnusen i Mik Šumaher iz Hasa, Karlos Sainc iz Ferarija, Luis Hamilton iz Mercedesa kao pretposlednji i Juki Cunoda iz Alfa Taurija kao poslednji vozač.

Trka za Veliku nagradu Italije u Monci vozi se u nedelju od 15 časova.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading