JEZIVE SCENE Zastrašujuća eksplozija formule, vozač udario u zid, pa se zapalio bolid (VIDEO)
Printscreen

Kvalifikaciona trka za veliku nagradu Italije u Formuli 2 donela je užasne scene. 

Mladi japanaski vozač Ajumu Ivasa pri velikoj brzini izleteo je sa staze, udario u zaštitni zid i onda mu je motor eksplodirao. U momentu udarca videla se eksplozija i gust dim oko njega. Odmah je istaknuta žuta zastavica i brzo su pritrčali da mu pomognu. Prve vesti su ohrabrujuće i sa njim je sve u redu.

U momentu kada je vozio Ivasa je imao dobro vreme i bio je među najbržima, neposredno pre incidenta nalazio se na šestom mestu i imao je dobre šanse da se domogne neke od prve tri pozicije. Umesto toga je završio u zaštitnom zidu i njegov bolid je eksplodirao. Sreća je da nije došlo do teže povrede ili ozbiljnijih posledica.

Japanski vozač predstavlja "Red Bul akademiju" i na ovaj način pokušava da se probije do najbržeg cirkusa na svetu, odnosno do šanse da vozi u Formuli 1. Ove sezone je u nekoliko navrata imao neke velike greške, pa se spekuliše da bi mogao i narednu sezonu da provede u Formuli 2 pre nego što dobije šansu da se pokaže sa najboljima. Pokazao je veliki talenat i potencijal, fali mu još samo malo više iskustva pre prelaska u društvo najboljih.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading