PODRAŠČANIN POSTAO ITALIJAN! Više neće biti stranac u svom klubu
Foto: Printscreen/instagram

 

Marko Podraščanin, srpski odbojkaški reprezentativac, od petka je i zvanično državljanin Italije. Posle deceniju ipo provedenih na Apeninima srednji bloker srpske reprezentacije upisan je u knjigu državljana Italije.

Marko Podraščanin položio je zakletvu Italiji u zgradi opštine Trentino i uskoro će imati italijanski pasoš. Na svom instagram profilu podelio je fotografije i napisao: 

- Zahvaljujući pomoći mog tima Trenta i gradonačelnika Franka Janeselija dobio sam italijansko državljanstvo. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Podrascanin (@potke18)

BRAVO DEVOJKE! TENT u polufinalu Kupa izazivača

Odbojkaški klub Trentino ovim je smanjio broj stranaca u ekipi što će treneru Anđelu Lorencetiju omogućiti da angažuje neko novo pojačanje. Status stranog igrača u Trentinu sada ima samo Srbin Srećko Lisinac, dok Bugarin Matej Kazijski, Belgijanac Vout Der i Nemac Julijan Cenger igraju kao domaći odbojkaši, zbog pasoša Evropske unije. 

Marko Podraščanin ima 34 godine, rođen je u Novom Sadu, a karijeru je počeo u Vojvodini. Od 2007. godine igra u Italiji, za Koriljano, Lube, Peruđu i sada Trentino. Sa Srbijom ima tri zlatne medalje, dve sa EP 2011. i 2019. i jednu iz Svetske lige 2017. godine, uz još osam bronzanih medalja sa najvećih takmičenja. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading