DRAŽEN PETROVIĆ JE HTEO DA IGRA ZA PARTIZAN, ALI MORAO JE U CIBONU! Ovi detalji iz života slavnog košarkaša ranije nisu bili poznati!
Printscreen You tube

Pevač Damir Damjanić igrao je košarku u kadetima Šibenke, a u to vreme je drugovao sa Draženom Petrovićem.

- Mi smo se družili, kao deca zajedno trenirali. On je uvek navijao za Partizan, ja za Zvezdu. Znam da mu je otac bio policajac iz Hercegovine. Znam da mu je želja bila da ode u Partizan, tu je igrao i njegov idol Kićanović. Kad dolazimo da igramo u Beograd, sa bilo kim, uvek za nama idu dvojica iz Partizana, merkaju trenutak u hotelu da popričaju sa njim, da ga vrbuju. Ali prvo su Acu (brata Dražena Petrovića prim. aut.) u Cibonu, i onda ga Novosel tom linijom odvodi u Zagreb. I bilo je presudno što je Cibona tad igrala Kup prvaka, to je njemu bilo važno. Da je Partizan bio prvak Jugoslavije, ko zna šta bi se desilo - rekao je Damir Damjanić za "Mondo".

Podsetimo, Dražen Petrović je iz Šibenke otišao u Cibonu sa kojom je dva puta osvojio Evroligu, zatim je jednu sezonu odigrao Real Madridu, odakle se vinuo NBA gde je nastupao za Portland Blejzerse i Njužerzi Netse.

Tragično je izgubio život 7. juna 1993. godinu u saobraćojnoj nesreći u nemačkom Denkendorfu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading