SVI SE SEĆAJU GESTA VELIKOG MIHE Ono što je Siniša Mihajlović uradio za vreme NATO bombardovanja, dugo će se prepričavati (FOTO)
Foto: AP/AP/Alessandra Tarantino

Danas se navršavaju pune 24 godine od datuma kada je na tlo Republike Srbije pala prva bomba u okviru NATO agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Mučni i turobni dani te 1999. godine i dalje se ocrtavaju i posle tolikog perioda.

Mnogi naši sportisti su tokom NATO agresije služili kao ambasadori širom planete u cilju sprečavanja bombardovanja zemlje. Tragično preminuli Siniša Mihajlović je svoj uticaj koristio kako na terenu, tako i van njega, u kabinetima najvažnijih političkih figura.

MODRIĆ ULAZI U ISTORIJU Igrač Reala obara još jedan rekord u dresu hrvatske reprezentacije

Pamti se i dalje njegova kultna fotografija sa Dejanom Stankovićem, na kojoj stoji zagrljen sa majicom na kojoj ispisana poruka za prekid NATO bombardovanja u Jugoslaviji. Ona je ponovo postala aktuelna na društvenim mrežama.

- Tokom tog bombardovanja mi smo pokušavali na neki svoj način da doprinesemo i da promenimo malo mišljenje tih ljudi koji su pričali loše o Jugoslaviji, Jugoslovenima i Srbima. Iskoristili smo tu našu popularnost, igrajući fudbal imali smo mogućnost da sazovemo konferencije za štampu i da idemo na televizije, da na neki način prikažemo pravu istinu. Ono što se stvarno dešavalo ovde - izjavio je Siniša u jednom od intervjua za svog života. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading