DŽAKIN OTAC ROBIJAO U BEOGRADU Porodično mrze Srbe,  evo kako je šiptarski terorista postao Švajcarac!
Foto: Alo ilustracija M.J.

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru, pošto je u poslednjem kolu izgubila od Švajcarske 3:2.

Međutim, više od samog rezultata priča se o provokacijama u kojima je prednjačio Granit Džaka.

Džaka se između ostalog držao za međunožje i gestikulirao ka klupi reprezentacije Srbije. Nakon meča je je slavio u dresu na kome je pisalo "Jašari", što je po mnogima bila jasna referenca na Adema Jašarija, teroristu i jednog od čelnih ljudi OVK koji je ubijen 1998. godine u selu Donje Prekaze.

Otac mu ležao u beogradskom zatvoru 

Malo ko se iznenadio ovakvim gestovima veziste Arsenala, jer je samo nastavio stazom svog oca, dokazanog ekstremiste Ragipa.

Naime, Ragip Džaka bio je jedan od albanskih disidenata separatista osamdesetih godina prošlog veka i među prvim Albancima koji su uzvikivali „Kosovo republjik“.

Džaka senior je sa 22 godine zbog protesta protiv vlasti i pozivanja na ujedinjenje svih Albanaca u jednu zemlju i stvaranja velike Albanije 1986. godine priveden i ležao je jedno vreme u beogradskom zatvoru. Tačnije, osuđen je na šest godina robije zbog parola protiv sistema.

DŽAKIN OTAC ROBIJAO U BEOGRADU Porodično mrze Srbe,  evo kako je šiptarski terorista postao Švajcarac!

Printscreen

 

 

Koliko Džakina porodica mrzi Srbe i Srbiju, najbolje dokazuje činjenica da je, osim Ragipa, iza brave zbog vređanja Srbije bio i njegov ujak, koji je zbog toga odležao 15 godina.

Nakon izlaska iz zatvora, Ragip se s Kosova odselio u Švajcarsku, gde je 1992. rođen Granit, koji danas nastupa za reprezentaciju te zemlje.

Podsećamo, protesti na kojima je bio i Ragip Džaka počeli su u februaru 1986. To su bili relativno mali protesti, sa 100 do 5.000 učesnika i bili su uglavnom reakcija na pojedinačne međuetničke incidente.

Ragip ponovo preti

Novinarka Zana Avdiju kritikovala je ponašanje Granita Džake posle utakmice sa Srbijom u Kataru, a onda se javio njegov otac Ragip i opasno je zapretio.

- Opet vas upozoravam, treba da pazite šta pišete o porodici Džaka! U suprotnom, saznaćete šta će se desiti, odgovaraćete! Ali kada dođe vreme za to, za vas će biti kasno, kunem vam se životom! Zato što ne poznajete porodicu Džaka - pretio je Džakin otac.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Ja

06.12.2022 17:32

Nisu krivi oni,mnogo više smo mi,zato što smo došli dokle smo došli...

Partizan

06.12.2022 19:08

Neka dodje porodica đaka na izlet u Beograd da upoznaju Porodicu srpske Omladine😉🇷🇸