KONTE SE RAZBESNEO Italijan nije zadovoljan stanjem u Totenhemu: Potrebna su nam još tri prelazna roka da bi bili konkurentni
EPA-EFE/NEIL HALL

 

Totenhem je ovog leta potrošio 172 miliona funti na dovođenje igrača, a ispred su samo Čelsi (278,4), Mančester junajted (227,4) i Vest Hem (179,2). Međutim, Konte je rekao da u poređenju sa rivalima, nije dovoljno uloženo u dokazane igrače da bi se Totenhem smatrao kandidatom za titulu ove sezone.


- Ako poslednjeg dana prelaznog roka dovedete igrača vrednog 80 ili 100 miliona funti imate ogromnu prednost, pošto to znači da ste doveli vrhunskog igrača. Možete da dovedete igrača besplatno ili na pozajmicu i to je drugačija situacija. Želim da budem jasan o tome - rekao je Konte preneo je Skaj.

- Mislim da smo uradili ono što smo mogli u pravo vreme, pošto je bila jasna vizija oko novca koji možemo da potrošimo, oko igrača koje dovodimo besplatno ili na pozajmicu. Onda potrošimo novac na dvojicu igrača Rišarlisona i Iva Bisumu, a druge igrače dovodimo besplatno ili na pozajmicu - dodao je italijanski trener.

Konte je rekao da Totenhem dobro napreduje u sklopu ograničenja trenutnog budžeta, ali da ima težak zadatak da zadrži korak sa rivalima.

Tanjug/Ap

 

- Vidim ekipe najboljih klubova i velika je razlika. Da biste bili konkurentni i kandidat za titulu i da biste pokušali da se plasirate u Ligu šampiona, potrebna su vam još najmanje tri prelazna roka da napredujete i da budete na istom nivou sa ostalim kubovima - ocenio je on.

Konte je rekao da je siguran da Totenhem ide u dobrom pravcu.

- Moramo da budemo realni da shvatimo da postoje različiti klubovi koji mogu da ulože drugačiji novac i drugi klubovi koji mogu da ulažu normalno. Svakako, zbog toga je put težak. Mi smo uradili prave stvari, ali tek smo počeli, ako neko misli da smo završili situaciju, daleko smo od toga - naveo je Konte.

Totenhem je ovog leta besplatno doveo Ivana Perišića, za Rišarlisona je platio 60 miliona funti, za Bisumu 35 miliona, Kleman Lengle došao je na pozajmicu, za 42 miliona potpisan je ugovor sa Kristijanom Romerom, a Destini Udodži plaćen je 15 miliona.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

Komentari (0)

Loading