DA LI JE ŠAMPIONSKA TRKA ZAVRŠENA? Evo protiv koga Zvezda i Partizan igraju do kraja sezone, crveno-bele čeka teži raspored
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana odigrali su bez golova (0:0) u prvom meču plej-ofa Superlige Srbije, pa su crveno-beli na šest kola do kraja na minimalnom plusu od dva boda.

Naravno, to ih stavlja u mnogo bolju poziciju, ali ne garantuje im sigurnu titulu. Naprotiv, kada se pogleda raspored do kraja šampionata, Zvezda je ta koju čeka teži posao. Možda zvuči neobično, ali ove sezone su se kockice tako poklopile.

Partizan kao drugoplasirani igra na tri gostovanja, kao i najveći rival, a jedno su već "prebrinuli" na "Marakani" tako da ih sada očekuju još dva, dok će šampion Srbije tri puta putovati van Beograda.

DA LI JE ŠAMPIONSKA TRKA ZAVRŠENA? Evo protiv koga Zvezda i Partizan igraju do kraja sezone, crveno-bele čeka teži raspored

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

Dakle, u igri je 18 bodova, a već u sredu se nastavlja trka kada će Zvezda verovatno biti na najvećem ispitu jer ide na teško gostovanje u Bačku Topolu gde je čeka TSC koji je spreman da se osveti za nedavni poraz u Kupu.

Ako se setimo utakmice poslednjeg kola jesenjeg dela i spektakla na "TSC Areni" kada je Zvezda uz mnogo muke uspela da preokrene i pobedi na severu Srbije sa 3:2 (TSC vodio dva puta) onda je jasno da će crveno-belima ovo biti najteži ispit.

Raspored Zvezde:

2. kolo, TSC - Crvena zvezda, 20. april

3. kolo, Crvena zvezda - Čukarički 27. april

4. kolo, Vojvodina - Crvena zvezda 1. maj

5. kolo, Crvena zvezda - Radnički Niš 7. maj

6. kolo, Napredak - Crvena zvezda 14. maj

7. kolo, Crvena zvezda - Voždovac 21. maj

Pored toga Zvezda će gostovati u Kruševcu i Novom Sadu. Vojvodina je već jednom otkinula bodove šampionu ove sezone i to u prvom kolu, dok je Napredak znao i da pobedi crveno-bele u Kruševcu. Pored tih putovanja, ekipu Dejana Stankovića očekuju utakmice sa Čukaričkim, Voždovcem i Radničkim iz Niša na "Marakani".

DA LI JE ŠAMPIONSKA TRKA ZAVRŠENA? Evo protiv koga Zvezda i Partizan igraju do kraja sezone, crveno-bele čeka teži raspored

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

S druge strane, Partizan ima nešto lakši posao jer mu predstoje još "samo" dva gostovanja, a od toga je jedno u Beogradu pa neće morati da putuje. Crno-beli će se sastati sa Voždovcem na "krovu", a pre toga gostovati u Kruševcu. Gledajući istorijat susreta, ovo je sigurno i najteži zadatak za tim Aleksandra Stanojevića jer su "čarapani" već ove sezone igrali nerešeno sa crno-belima, a u poslednjih par godina znali su u više navrata da im "otkinu" bodove.

Što se domaćeg terena tiče, Partizan će dočekati Čukarički već u sredu, a onda Vojvodinu, TSC i Radnički iz Niša. Naravno da neće biti lako, ali svakako da je domaći teren prednost crno-belih u ovim susretima.

Raspored Partizana:

2. kolo, Partizan - Čukarički, 20. april

3. kolo, Partizan - TSC, 27. april

4. kolo, Napredak - Partizan, 1. maj

5. kolo, Partizan - Vojvodina, 7. maj

6. kolo, Voždovac - Partizan, 14. maj

7. kolo, Partizan - Radnički Niš, 21. maj

Dakle, ulazimo u neizvesnu završincu i posle 2017. godine sigurno da je ovo najzanimljivija trka za šampiona Srbije.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading