ŠOKANTNA VEST IZ ARGENTINE Doktor izneo na videlo veliku tajnu u legendarnom Maradoni
EPA

Bliži se prva godišnjica smrti Dijega Armanda Maradone, jednog od najboljih fudbalera svih vremena. Upravo se zbog toga mediji u Argentini ponovo bave slučajem Maradonine smrti pošto je pred godišnjicu (25. novembar), doktor i novinar Nelson Kastro objavio knjigu pod naslovom "Dijegovo zdravlje: Istinita priča", u kojoj otkriva medicinske detalje smrti fudbalske zvezde.

Autor knjige je imao pristup tajnim dosijeima, intervjuisao je svedoke koji do sada nisu govorili o Maradoni i koristio je neobjavljene dokumente. Takođe je istaknuto da Maradoni niko nije kontrolisao ishranu niti problem koji je imao sa zavisnošću. Doktor Nelson Kastro ističe da je Maradona bio zavisnik od svega što je bilo destruktivno za njega. On je takođe u knjizi otkrio i bizaran razlog zbog kojeg je Maradona sahranjen bez srca.

Maradonino srce duplo veće

- Postojala je jedna grupa od prve ekipe navijača Himnasije, koja je planirala da upadne i da ukrade Maradonino srce. Kada je to otkriveno, srce je izvađeno da bi se proučilo, jer je bilo veoma važno za utvrđivanje uzroka njegove smrti, pa je kasnije i sahranjen bez srca - navodi doktor, koji ističe i da je Maradonino srce bilo gotovo duplo veće nego kod običnog čoveka.

- Maradonino srce je bilo teško pola kilograma, bilo je to veoma veliko srce. Obično je teško pola kilograma. Iako je imao srce sportiste, ali srce je bilo veće zbog nečeg drugog, ne samo zbog toga što je bio sportista, već i zbog srčane insuficijencije koju je imao - objasnio je Kastro.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading