EVROPSKA SUPERLIGA?! Trener kluba iz Lige šampiona žestoko udario na sve koji prete otcepljenjem od UEFA
EPA-EFE/Juanjo Martin

Šerif je apsolutni hit evropskih takmičenja ove sezone. Prvak Moldavije je prvo u kvalifikacijama senzacionalno eliminisao Crvenu zvezdu i zagrebački Dinamo, da bi zatim u grupi pobedili prvo Šahtjor kod kuće, a zatim i Real usred Madrida. 

Tvorac čuda, Jurij Vernidub, je žestoko kritikovao ideju o Superligi pred gostovanje Interu. Ukrajinac nema dilemu, oko toga šta bi ta liga značila. 

- Superliga je glupa i neprihvatljiva ideja. Fudbal pripada svima koji ga zaslužuju. Superliga bi bila privilegija bogatih. Razumem njihove motive ali se oni kose sa sportskim vrednostima. Fudbal ne pripada samo bogatima već nagrade treba da dobiju oni koji ih zasluže na terenu - poručio je Vernidub.

Ukrajinac je pred gostovanje Interu rekao da želi da njegovi igrači zadrže skromnost i fokus kao do sada.

- Oduševljenje nakon pobede u Madridu nas može uvesti u opasne zamke. Bojim se prevelike medijske pažnje. Bolje je ostati u senci kao do sada. Biće jako teška dva meča protiv Intera jer oni igraju drugačije od Šahtjora i Reala. Susrećemo se sa novim sistemom igre pošto Inter igra sa trojicom pozadi i petoricom u veznoj liniji. Nadam se da su moji momci svesni poteškoća koje nas čekaju i da će ostati fokusirani kao do sad.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading