KAZNA UEFA stroga prema Partizanu zbog pirotehnike i rasizma na utakmici protiv Šerifa
Vladimir Marković

Disciplinski organi Evropske kuće fudbala (UEFA), saopštili su da je FK Partizan kažnjen zbog dešavanja na meču Lige konferencija prtiv Šerifa, koja je odigrana 23. februara.

Kako se navodi, klub iz Humske je kažnjen sa 121.500 evra zbog više prekršaja, a uz to i delimičnim zatvaranjem tribina. Uz to, crno-beli su dobili i uslovnu kaznu zatvaranja stadiona u periodu od dve godine. 

U odluci se navodi da je Partizan sa 20.000 evra i zatvaranjem jednog dela tribina kažnjen zbog rasističkih povika navijača. Uslovna kazna koja je izrečena uz to, podrazumeva delimičnu suspenziju stadiona. 

FRKA U HUMSKOJ PRED VOŠU Niko ne zna gde je Dijabate, pa ni Igor Duljaj

Zbog ubacivanja pirotehnike na teren, Partizan će morati da plati 57.700 evra, dok će na to morati da dodaju još 3.500 evra zbog samog paljenja pirotehničkih sredstava. Takođe, za zakrčene prolaze na tribinama, Partizan će platiti 22.000 evra, uz još 18.000 zbog upada navijača na teren.

Ipak, crno-beli nisu jedini klub koji je kažnjen, jer su se na podugačkom spisku našli i Ajntraht, Nant, Trabzon, PSV, Bazel, AEK Larnaka, Fenerbahče i Sivas. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)

Loading