CRNO-BELI POBEDILI I ZA SRBIJU Evo šta je Partizan sve zaradio pobedom u Moldaviji
Foto: EPA/EPA-EFE/DUMITRU DORU

Fudbaleri Partizana pobedili su Šerif u prvom meču šesnaestine finala Lige konferencija sa 1:0, a gol odluke postigao je Rikardo Gomeš u 45. minutu. 

Ovaj gol je zlata vredan za crno-bele, ali i za srpski fudbal. Ne samo da će Partizan na revanšu za nedelju dana u Humskoj imati prednost, već je zaradio i bodove za nacionalni koeficijent, koji će biti značajni za sezonu 2024/25. 

Naime, ovo kolo se ne boduje za UEFA koeficijent, ali se bodovi računaju za nacionalni koeficijent. Pošto su crno-beli pobedili, zaradili su značajnih 500 bodova i tako Srbija i dalje čuva 11. mesto, kojem se Turska ozbiljno približila.

PARTIZAN SE VRATIO NA POBEDNIČKI KOLOSEK Rikardo: Pobeda važnija od gola

CRNO-BELI POBEDILI I ZA SRBIJU Evo šta je Partizan sve zaradio pobedom u Moldaviji

EPA-EFE/DUMITRU DORU

 

Iako su gotovo nepostojeće šanse da se sačuva 11. mesto, koje donosi direktnog učesnika u Ligi šampiona, pošto Turska ima još četiri preostala predstavnika, a i Trabzon je takođe pobedio u svom meču šesnaestine finala Lige konferencija protiv Bazela i zaradio 400 bodova.

Trenutno Srbija posle ove pobede Partizana ima 32.375 bodova na tabeli nacionalnog koeficijenta, a Turska ima 31.500 bodova.

Osim nacionalnog koeficijenta, Partizan je za sebe zaradio i 300.000 evra ovom pobedom, dok će zaraditi 600.000 ukoliko sačuvaju prednost od 1:0 i izbace Šerif iz takmičenja.

Srbija je tako uvećala prednost u odnosu na Turke za 100 bodova u odnosu na stanje pre ovih mečeva, ali će pravu šansu da preteknu Srbiju Turci imati od osmine finala Lige Evrope i Lige konferencija, gde već čekaju Fenerbahče, Bašakšehir i Sivas, koji su bili prvi u svvojim grupama.

Srbija bi zadržala šansu da ostane na 11. mestu u slučaju da svi turski klubovi u osmini finala ispadnu i da pritom dožive što više poraza u dvomečima. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading