DONIRAJ KRV I BESPLATNO GLEDAJ PARTIZAN - ŠERIF Sjajna akcija crno-belih pred revanš sa Moldavcima
Foto: Promo/FK Partizan

Crno-beli dočekuju Šerif u četvrtak od 18.45 časova u Humskoj u revanšu šesnaestine finala Lige konferencije. Svaki davalac krvi dobija besplatno ulaznicu za taj meč.

Saopštenje Partizana u vezi sa tom akcijom prenosimo u celosti:

- FK Partizan, „Institut za transfuziju krvi Srbije“, Svetog Save 39, Beograd, kao i „Zavod za transfuziju krvi Niš“, Bulevar dr Zorana Đinđića 48, te pozivaju da u sredu 22. februara, od 7 do 19 časova u Nišu i četvrtak 23. februara, od 9 do 18 časova u Beogradu, kao dobrovoljni davalac krvi pokažeš svoju ljudsku i humanu stranu i tako pomogneš onima kojima je krv neophodna, a ujedno i uživaš u utakmici baraža za osminuf finala Lige konferencije koju FK Partizan igra sa ekipom FK Šerif iz Moldavije. 

Na osnovu potvrde o dobrovoljnom davanju krvi, koja se dobije na mestu davanja krvi - u „Institutu za transfuziju krvi Srbije“ ili u „Zavodu za transfuziju krvi Niš” – a koja se na blagajni stadiona „Partizan“ pokaže na uvid, dobija se ulaznica za meč FK Partizan - FK Šerif, za sektor po želji, izuzev za trbine „Istok – centar“ i „Zapad – centar“ stadiona „Partizan”. 

 

 

Davalac krvi može biti svaka zdrava, odrasla osoba, starosti od 18 do 65 godina za koju se lekarskim pregledom i proverom krvne slike, odnosno nivoa hemoglobina, utvrdi da davanje krvi neće ugroziti ni davoca ni primaoca krvi. Davalac mora ispunjavati sledeće kriterijume:

 - da je osoba zdrava, dobrog opšteg stanja, teža od 50 kg i telesne temperature do 37°C, 

- pulsa između 50 - 100/min i krvnog pritiska ne iznad 24/14 kPa i ne ispod 13,3/8,66 kPa,

 - limfne žlezde vrata i pazuha, jetra i slezina ne smeju biti uvećane, 

- hemoglobin mora biti iznad 135 g/L (Hct = 0.38) za muškarce, odnosno 125 g/L (Hct = 0.4) za žene, a interval između davanja krvi je 3 meseca (12 nedelja) za muškarce i 4 meseca (16 nedelja) za žene”.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading