SRNIĆ I ZVANIČNO Radnički 1923 predstavio najzvučnije pojačanje
Foto: Radnički 1923

Iako je već nekoliko dana bilo poznato da je iskusni vezista Dragoljub Srnić novi igrač novog superligaša Radničkog 1923, Kragujevčani su tek danas predstavili novog člana, od kog se očekuje da donese iskustvo i sigurnost u igri.

Opšta je ocena da je ovo najveće pojačanje kragujevačkog tima u dosadašnjem delu prelaznog roka. Fudbaler koji je ponikao u Mačvi iz Šapca i usavršavanje nastavio u omladinskoj školi Crvene zvezde, fudbalski se afirmisao u dresu Čukaričkog za koji je odigrao 169 utakmica. Igrao je u čuvenoj generacije “brđana” koja je osvojila Кup Srbije 2015. godine i izborila plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Po odlasku sa Banovog brda, više od godinu dana igrao je za poljski Slask, a u februaru 2019. godine vratio u srpski fudbal kao igrač Voždovca. Usledio je novi odlazak u Poljsku, ali u LKS iz Lođa, gde je igrao prethodne dve sezone pre dolaska u Kragujevac.

– Prošla sezona u Poljskoj koja nije baš za pohvalu. Кlub nije uspeo da uđe u viši rang takmičenja, a ja sam polako gubio strpljenje zbog pravila o broju stranaca i nemogućnosti da se ustalim u prvoj postavi, pa sam odlučio da promenim sredinu. Radnički 1923 bio je najbrži i najkonkretniji, tako da smo se na kraju dogovorili na obostrano zadovoljstvo. Dobro sam upoznat sa veličinom kluba i veoma mi je drago što se Radnički vratio u superligaško društvo. Imao sam priliku da igram na ovom stadionu, najpre na pomoćnom terenu kao član mlađih kategorija Crvene zvezde, a potom i na glavnom terenu kao igrač Čukaričkog. Mislim da su uslovi, dakle infrastruktura i organizacije kluba značajno poboljšani, tako da je po mom mišljenju Radnički dobar primer za sve ostale klubove Srbiji. Oduševljen sam kakvu su atmosferu navijači “crveni đavoli” napravili u Lučanima i nadam se da će ih u narednim utakmicama biti u još većem broju, s obzirom na to da je ovoj mladoj ekipi i te kako potreban podstrek sa tribina – rekao je Srnić na svom zvaničnom predstavljanju u prostorijama kluba.

U Radničkom 1923 su prezadovoljni što su uspeli da dovedu igrača takvog kalibra, koji bi trebalo da predstavlja jednog od lidera ekipe u ovoj sezoni.

- Drago nam je što smo u prilici da predstavimo naše najzvučnije pojačanje u ovom prelaznom roku Dragoljuba Srnića, povratnika iz inostranstva i momka koji u svojim nogama ima preko 200 utakmica odigranih u Superligi. On je neko ko kvalitetom igračkim kvalitetom i iskustvom prevazilazi okvire naše lige i nema sumnje da smo dobili pravo pojačanje za nastavak sezone. Svakako da Srnićev dolazak dosta značiti pre svega mlađim igračima u našem timu, koji dobijaju kvalitetnog saigrača od koga mogu mnogo toga dobrog da nauče, pre svega u ponašanju i profesionalizma – ocenio je Slavko Perović, sportski direktor Radničkog 1923.

Ljubiteljima fudbala je, svakako, poznato da je Dragoljub brat blizanac nešto poznatijeg Slavoljuba, koji je, takođe, najviše igrao u Crvenoj zvezdi i Čukaričkom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading