ODJEKNULO PLANETOM! Ronaldo dao veliki intervju, a dve stvari koje je otkrio će promeniti sve
EPA/ Estela Silva

Kristijano Ronaldo ima 36 godina i sve je bliži kraju karijere. Portugalac je ove sezone sa 29 golova bio najbolji strelac Serije A, ali je Juventus razočarao fanove predajom titule Interu i sramotnom eliminacijom od Porta u Ligi šampiona, a Kup i nije bio neka uteha.

Ronaldo se na kraju klupske sezone, u kojoj je podbacio u najvažnijim utakmicama, a pred start priprema Portugala za EURO gde će braniti titulu, oglasio društvenim mrežama.

- Život i karijera bilo kog vrhunskog igrača čine usponi i padovi. Iz godine u godinu, suočavamo se sa fantastičnim timovima, sa izuzetnim igračima i ambicioznim ciljevima, tako da uvek moramo dati sve od sebe da se održimo na vrhunskom nivou. Ove godine nismo uspeli da osvojimo Seriju A, čestitamo Inter na zasluženoj tituli. Ipak, moram da cenim sve što smo ove sezone postigli u Juventusu, kako u kolektivnom, tako i u pojedinačnom smislu. Superkup Italije, Kup Italije i trofej prvog strelca Serije A ispunjavaju me srećom, uglavnom zbog teškoća koje nose sa sobom, u zemlji u kojoj ništa nije lako osvojiti. Ovim uspesima ostvario sam cilj koji sam sebi postavio od prvog dana kada sam stigao u Italiju: da osvojam titule, Kupove i Superkupove, takođe da budem najbolji igrač i najbolji strelac u ovoj sjajnoj fudbalskoj zemlji prepunoj vrhunskih igrača, velikih klubova i izuzetne fudbalske tradicije i kulture. Već sam rekao da ne jurim individualne rekorde, oni jure mene. Za one koji ne razumeju šta mislim pod ovim, vrlo je jednostavno: fudbal je kolektivna igra, ali individualnim dostignućima pomažemo našim ekipama da ostvare ciljeve. Veoma sam ponosan na činjenicu da sam bio šampion u Engleskoj, Španiji i Italiji; osvajač Kupa u Engleskoj, Španiji i Italiji; osvajač Superkupa u Engleskoj, Španiji i Italiji; najbolji igrač Engleske, Španije i Italije; Najbolji strelac u Engleskoj, Španiji i Italiji; Preko 100 golova za klub u Engleskoj, Španiji i Italiji. Ništa ne može da se poredi sa osećajem saznanja da sam ostavio trag u zemljama gde sam igrao, i da sam priređivao radost navijačima klubova koje sam predstavljao. Za ovo radim, ovo je ono što me pokreće i ovo je ono za čim ću uvek juriti do poslednjeg dana. Hvala svima koji su učestvovali u ovom putovanju! Nastavljamo zajedno!- poručio je svojim fanovima 36-godišnji Kristijano Ronaldo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (2)

Loading
Atlija Milorad

06.07.2021 13:08

Auu mnogo intelektualan interviju Ronalda ?????