ZVEZDA NEMOĆNA U KNEŽEVINI Obradović slavio protiv svojih, Džejms srušio crevno-bele
KK Crvena zvezda

Crveno-beli su tako upisali i peti poraz u elitnom takmičenju, dok je Monako na skoru 5-1.

Tako su posle fudbalera, poraz u Kneževini pretrpeli i košarkaši Zvezde.

Početak meča bio je prilično izjednačen.

Dva tima su se često smenjivala u vođstvu veći deo prvog poluvremena sve do dva minuta pred pauzu. Tada se činilo da će tim sa Malog Kalemegdana da se odvoji rezultatski, ali se paradoksalno desilo obrnuto.

Džordan Lojd je ušao u kontra ritam, promašio dva slobodna bacanja, zatim šut za tri, a potom i napravio faul nad Benom Bentilom koji je pokušao da položi loptu u koš. Bek Monaka je tom prilikom udario rukom po tabli i po pravili bi trebalo da se pišu poeni.

Umesto toga, arbitri su dodelili dva slobodna bacanja krilnom centru koje ovaj promašuje i tako prebacuje momentum na stranu rivala, gde i ostaje do kraja meča

Probudio se Bentil na startu treće deonice i vezao sedam poena bez odgovora protivnika. Doneo je izjednačenje ekspresno svom timu, ali u svakoj takvoj situaciji bi naposletku stigao odgovor sa druge strane koji bi raspršio snove. Ovoga puta je to bio Lojd sa trojkom, a potom i nekoliko vezanih poena iz kontri nakon izgubljenih lopti Zvezde.

Za tren oka je Monako imao dvocifrenu prednost, ali nije se Zvezda predavala i u finišu tog dela igre stigla je do priključka. Vezali su Jovanovićevi igrači sedam poena sa sve trojkom Stefana Markovića u poslednjim sekundama (njegova druga takva na meču), ali je MVP Evrolige za oktobar Majk Džejms objasnio zašto je dobio to priznanje i uz zvuk sirene uveo svoj tim u poslednjih 10 minuta sa sedam, umesto četiri poena prednosti.

U poslednjoj četvrtini nije bilo neizvesnosti. Monako je lako stigao do nove dvocifrene prednosti, pa i najveće od 14 poena, što je omogućilo mirnu završnicu.

 

Monako - Crvena zvezda 85:77 (17:19, 21:12, 21:22, 26:24)

Hala: Gaston Medesin (Monako)

Sudije: Karlos Peruđa (Španija), Majkl Rosi (Italija) i Jakub Zamojski (Poljska)

Monako: Majk Džejms 21, Džon Braun 4, Džeron Blosimgejm, Džordan Lojd 20, Donatas Motejunas 13, Alfa Dijalo 9, Dontej Hol 8, Joan Makundu, Adrija Moerman 5, Ilja Okobo 5, Jakuba Uatara i Metju Straze

Crvena zvezda: Ben Bentil 14 , Ognjen Dobrić 3, Stefan Lazarević 7, Stefan Marković 8, Džon Holand 5, Nikola Ivanović 2, Hasan Martin 2, Nemanja Nedović 13, Filip Petrušev 16 i Luka Vidoza 5

Četvrta četvrtina:

40. minut - Kraj! Poraz Zvezde od Monaka 85:77

39. minut - Nova trojka Džejmsa i ovde je sve gotovo.

37. minut - Lazarević ispravlja promašaj Nedovića, njegov sedmi poen - 74:63.

35. minut - Trojka Monaka koji ima sada već velikih +12.

33. minut - Trojka kojom Nedović stiže do dvocifrenog broja poena na meču!

31. minut - Okobo otvara poslednju četvrtinu poenima, ali Marković ekspresno uzvraća i drži Zvezdu u životu. Ipak, Alfa Dijalo ponovo vraća na plus osam.

Treća četvrtina:

30. minut - Kraj treće četvrtine, Monako vodi 59:53!

28. minut - Motijunas beleži deseti poen - 56:46. Prva dvocifrena prednost domaćina. Martin je zaradio namernu ličnu grešku, Motijunas je polovičan sa penala - 57:46.

27. minut - Lazarević poentira, njegov treći poen - 51:46. Okobo pogađa trojku, njegovi prvi poeni na meču - 54:46. Najveća prednost Monaka do sada.

26. minut - Luka Vildoza topi prednost Monaka trojkom, međutim Lojd na drugoj strani pogađa uz faul Dobrića i vraća "tri za tri".

25. minut - Laki poeni Džejmsa, potom i Lojda.

23. minut - Lojd trojkom prekida nalet Zvezde - 41:38. Lojd, koji je nekada nosio dres Zvezde, fauliran je pri šutu. Pogodio je jedno od dva, njegovih osam poena - 42:38.

22. minut - Bentil je fauliran pri šutu, pogodio je oba bacanja za svojih 11 poena - 38:35. Trojka Bentila, njegovih sedam vezanih poena na startu treće četvrtine - 38:38.

Druga četvrtina:

20. minut - Poluvreme, Monako vodi 38:31!

19. minut - Džejms pogađa preko Vildoze, Monako je na +3.

18. minut - Bentil je promašio oba bacanja. Na drugoj strani Hol postiže svoj šesti poen - 32:29.

17. minut - Važna trojka Bentila, Monako vodi 30:29.

15. minut - Dijalo je obišao Nedovića i položio o tablu za novi preokret.

14. minut - Odlična akcija Markovića i Martina, Zveda opet na +2.

 

 

12. minut - Moerman iz ugla pogađa trojku - 22:20. Prvi poeni Nikole Ivanovića - 22:22.

Prva četvrtina:

10. minut - Motijunas postiže dva poena - 17:16. Marković pogađa trojku uz zvuk sirene - 17:19.

9. minut - Nedović pogađa oba slobodna bacanja - 15:16.

7. minut - Vraća trojku Nemanja Nedović!

 

 

6. minut - Džejms pogađa dugu dvojku, a onda i trojku, Monako vodi 13:11.

5. minut - Igra se koš za koš, nerešeno je - 8:8. Dobrić pogađa trojku!

3. minut - Petrušev pogađa u prodoru pod faulom. Imaće dodatno slobodno bacanje. Nije bio precizan - 4:6. Lojd pogađa preko Vildoze - 6:6.

2. minut - Lazić pod faulom donosi Zvezdi izjednačenje. Nije bio precizan sa penala - 2:2. Hol zakucava za novo vođstvo Monaka - 4:2. Vildoza sa penala donosi izjednačenje - 4:4.

1. minut - Krađa i zakucavanje Džona Brauna u kontri.

 

 

19.53 - Sa druge strane, Saša Obradović će moći da računa na sve košarkaše

19.50 - Šef stručnog štaba crveno-belih neće moći da računa na Luku Mitrovića i to je veliki deficit za ekipu.

 

 

19.47 - Zvezda ne blista na startu sezone u Evroligi i ima samo jednu pobedu i četiri poraza. Sa druge strane, Monako je na skoru 4-1.

19.45 - Dobro veče i dobrodošli na blog našeg portala posvećen utakmici šestog kola Evrolige u kojem se sastaju Monako i Crvena zvezda. Uz alo.rs pratite sva dešavanja iz Monte Karla.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

Standings provided by Sofascore

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading