BOMBA Selektor Rusije glavni kandidat za klupu Zvezde
Printscreen You tube

Na mesto Dejana Radonjića na klupi Crvene zvezde mogao bi da dođe Zoran Lukić. Prema informacijama "Sport kluba" selektor Rusije trenutno je najozbiljniji kandidat za mesto trenera.

Kako se navodi u tekstu, Lukić je u ponedeljak bio na razgovorima sa predsednikom Zvezde Nebojšom Čovićem i pregovarali su oko dolaska na klupu srpskog tima.

ČOVIĆ PROGOVORIO O ODLASKU DAVIDOVCA I POTKAČIO RADONJIĆA "Možda je to trenerska sujeta"

Zoran Lukić (50) bavi se trenerskim poslom od 1995, kada je postao asistent u Beopetrolu. To je bio do 2004, a potom je otišao u Rusiju i postao glavni trener drugog tima CSKA Moskve, uz značajnu ulogu u juniorskom pogonu ruskog velikana. Potom je u septembru 2008. preuzeo Nižnji Novgorod i u tom klubu radio do 2014. Zatim je u sezoni 2014/15 poredvodio turski Banvit, a u martu 2017, vratio se u Nižnji Novgorod kao sportski direktor, pa kao šef stručnog štaba.

BARSELONA POSLALA ZVANIČNU PONUDU ZA KALINIĆA Od Valensije sve zavisi

Veliko priznanje u Rusiji je dobio prošlog oktobra, kada je postao selektor tamošnje "A" reprezentacije, dok je prethodno 2006. sedeo i na klupi Indije.

Lukić je proglašen za najboljeg trenera FIBA Lige šampiona 2021. i ovog proleća bilo je nagovešteno i da će preuzeti CSKA posle odlaska Dimitrisa Itudisa u Fenerbahče. Ako se poslednje najave ispostave tačnim, on će se prvi put i profesionalno vratiti u rodni Beograd posle čak 18 godina.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading