BOROVČANIN KRATAK I JASAN! Kosovski bokseri se nisu ni prijavili za učešće na Svetskom prvenstvu!

Razvejane su sve dileme oko (ne)učešća boksera iz lažne države Kosovo na Svetskom prvenstvu u boksu. Predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin izjavio je da se takozvani kosovski bokseri nisu ni prijavili za takmičenje na Svetskom prvenstvu u Beogradu.

Borovčanin je odbacio navode o zabrani njihovog ulaska u centralnu Srbiju kao pokušaje "politizovanja sporta, zloupotrebe i manipulacije".

- Tome u sportu nema mesta - rekao je Borovčanin Tanjugu.

Čelnik BSS je naglasio da takmičari sa Kosova nisu na spisku učesnika Svetskog prvenstva.

- Kosovo nije na spisku, učestvuju bokseri iz 103 države, tu Kosova nema, niti njihovih boksera. Nema ih zvanično na listi - dodao je Borovčanin.

On je naglasio da je izuzetno ponosan što je Srbija ove godine domaćin Svetskog prvenstva.

- Pokazali smo da su Beograd i Srbija jaki, da možemo da pošaljemo pozitivnu sliku u svet. Nisu to samo dogadaji, gradi se infrastruktura, dobićemo trening centar. Ovo je tek početak razvoja sporta u Srbiji. 

Borovčanin je otklonio i dilemu oko medalja objasnivši da su medalje sa mapom Srbije bez Kosova koje su se pojavile na društvenim mrežama, fotomontaža i da su medalje originalne, od čistog zlata i srebra, sa mapom Srbije i da su finansirane od donacija.

Mnistarstvo spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija prethodno je objavilo tvrdnje da je kosovski bokserski tim nezakonito sprečen da udje u centralni deo Srbije.

Prištinska Koha Ditore objavila je da je od kosovske delegacije traženo je da dresove sa kosovskim obeležjima ostavi na administrativnom prelazu, što čelnici kosovske delegacije nisu prihvatili.

Komentari (0)

Loading