13 JE SREĆAN BROJ ZA NAŠE BOKSERE! Srbija pokorila Zagreb i postala najuspešnija na šampionatu Balkana!
BSS

Prvi put posle 30 godina Srbija je osvojila zlatne medalje, u konkurenciji 16 selekcija, dok je srpski reprezentativac Vladimir Mirončikov proglašen za najboljeg boksera šampionata.

U muškoj konkurenciji osvojeno je sedam medalja, šest u ženskoj, od toga po dve zlatne kako kod jačeg pola (Nemanja Gavrilović u kategoriji do 60 kg i Mirončikov do 80 kg), tako i kod dama (Aleksandra Rapaić 69 kg i Nina Radovanović 51 kg).

Mladi Gavrilović je pokazao da njegovo vreme tek dolazi i da izrasta u sjajnog borca. Sjajnom partijom u finalu pobedio je favorizovanog rivala iz Albanije Krenara Zanelija, koji je imao i dve profi borbe u dosadašnjoj karijeri.

Nakon briljantne partije Gavrilovića, usledio je i bljesak Mirončikova koji je pobedio rivala iz Hrvatske, domaćina Mateja Uremovića od kojeg je bio bolji u sve tri runde i poneo naziv najboljeg boksera prvenstva.

Zlatni srpski momci sa Balkanijade 2021. već sada potvrđuju da od njih možemo puno očekivati na Svetskom prvenstvu u Beogradu krajem oktobra meseca.

U muškoj konurenciji osvojil smo i tri srebra: Rade Joksimović u kategoriji do 52 kg, Veljko Gligorić (56 kg) i Vladan Babić (+ 91 kg), kao i bronze Sandro Poletan 75 kg i Džejlan Toskić 69 kg.

Srebro u ženskoj konurenciji osvojile su Sandra Maran do 48 kg, Jelena Janićijević 64 kg i Natalia Šandrina 60 kg, dok je bronzu osvojila Snežana Šiljković do 54 kg.

Kako se navodi u saopštenju BS S, selektori bokserskih selekcija Srbije Milan Piperski (muška) i Mirko Ždralo (ženska) mogu biti izuzetno zadovoljni, Srbija je pokazala da je posle dosta godina postala sila na Balkanu.

Na put se otišlo zahvaljujući podršci države Srbije i kompanije MTS. Čestitke bokserskim reprezentativcima koji su nakon 30 godina osvojili zlatne medalje na prvenstvu Balkana među prvima je uputio predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading