NAKON BARSELONE, SVEČANO OTVORENA IZLOŽBA I U MADRIDU Postavka Muzeja Nikole Tesle nastavlja da OBILAZI SVET! (FOTO)
FOTO: MUZEJ NIKOLA TESLA

Nakon izuzetno posećene izložbe u Barseloni, koja je bila postavljena u Muzeju nauke CosmoCaixa, od oktobra prošle godine, do februara ove godine, Muzej Nikole Tesle nastavlja uspešnu saradnju sa Caixa fondacijom organizujući izložbu u Madridu.

Izložba pod nazivom „Nikola Tesla – genije savremenog elektriciteta“ će biti postavljena u muzeju CosmoCaixa u Madridu od 29. septembra 2022. do 8. januara 2023.

FOTO: MUZEJ NIKOLA TESLA

 

Impozantna scenografija, veliki broj ekponata i radnih modela Teslinih pronalazaka predstaviće španskoj publici lik i delo jednog od najvećih srpskih i svetskih umova.

Otvaranju izložbe prethodila je izuzetno posećena konferencija za novinare na kojoj su na brojna pitanja novinara odgovarale direktorka Caixa foruma Madrida - Izabela Fuentes, korporativni direktor za kulturu i nauku - Ignasi Miro i direktorka Muzeja Nikole Tesle – Ivona Jevtić.

FOTO: MUZEJ NIKOLA TESLA

 

Na otvaranju izložbe zvanicama su se obratile ministarka nauke i inovacija - Diana Morant i direktorka Muzeja Nikole Tesle - Ivona Jevtić. Otvaranju je prisustvovala i ambasadorka Republike Srbije u Španiji - Кatarina Lalić Smajević.

FOTO: MUZEJ NIKOLA TESLA

 

Uspešnost izložbe i saradnje Caixa fondacije i Muzeja Nikole Tesle ogleda se i u činjenici da je nakon izložbe u Madridu u planu i otvaranje postavki u Saragosi i Sevilji.

 

FOTO: MUZEJ NIKOLA TESLA

 

DAVIO SUPRUGU, OSUĐEN ZA NAPAD Otkrivena stravična prošlost radnika u kući Princa Harija i Megan Markl

Komentari (0)

Loading