Švedski bestseler br. 1 „Oluja dolazi“ u prodaji
Promo

Visoke litice. Škripa pristaništa. Živopisne crvene kućice za čamce. I ubistvo.

Iz pera autorke bestselera Kristine Olson stigao je novi kriminalistički serijal čija se radnja odvija na zapadnoj obali Švedske. Misterija i atmosfera spajaju se dok slankasti morski vetar pozdravlja pridošlicu u tu zajednicu: Avgusta Strindberga. U novom romanu Oluja dolazi prepoznatljiv je autorkin stil u građenju neizvesnosti, stvaranju atmosfere i opisivanju ljudi i okruženja, ali takođe postoji nešto novo i osvežavajuće, a to nisu samo slani morski vetrovi. Ovo je u isto vreme uzbudljiv i onespokojavajući zaplet u kom nestanak jedne žene utiče na celovitost male zajednice.

Vulkan izdavaštvo vam predstavlja prvi roman novog serijala koji osvaja od prve stranice!

Avgust stiže u Hoveneset iste noći kada nestaje lokalna učiteljica, Agnes Erikson. Nedavno je iza sebe ostavio unosnu karijeru u svetu finansija i život u velikom gradu. Sve zarad ostvarenja višegodišnjeg sna: da otvori antikvarnicu. Napokon će moći da radi ono što je odvajkada voleo, i to u mestu u koje je godinama čeznuo da se vrati.

Ali idilična mala zajednica Hoveneset uzdrmana je do temelja nestankom jedne od najvoljenijih žiteljki. Policija, na čelu sa nepokolebljivom Marijom Martinson, traži je noću i danju. Međutim, kako dani prolaze, nada da će Agnes naći živu sve više bledi. Šta joj se zaista desilo? I zašto Avgust ne može da se otrese neprijatnog osećanja da je ključ za rešenje misterije u njegovim rukama?

„Roman je genijalno napisan, u laganom, bezmalo bezbrižnom tonu, uprkos teškim temama i starim tajnama kojima se bavi. Stoga ne čudi što je nominovan za nagradu Švedski krimi roman godine.“ – Dagens niheter

„Zavodljivo štivo koje meša prijatno okruženje sa plejadom dobrodušnih likova, ali i sa užasnim zločinima. Jasno je kao dan da Kristina Olson gaji posebnu naklonost prema zapadnoj obali – ovaj roman miriše na alge i okean i finu mešavinu kiše i sunčeve svetlosti.“ – Nora skone

Roman koji je osvojio prvo mesto na švedskoj listi bestselera Oluja dolazi potražite na sajtu vulkani.rs ili u najbližoj knjižari Vulkan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading