NEVEROVATAN GEST Ono što su Kruševljani uradili za Marka Živića rasplakalo je mnoge!
Printscreen/BALKAN INFO - Zvanični kanal

Kruševačko pozorište dobija novu, Malu noćnu scenu, koja će nositi ime po prerano preminulom glumcu Marku Živiću (1972 - 2021), koji je rođen upravo u Kruševcu, saznaje navedeni list u kruševačkom teatru.

Novi prostor za izvođenje predstava biće u podrumskom delu gradskog teatra, za čiju je adaptaciju Ministarstvo kulture i informisanja izdvojilo milion dinara.

NEVEROVATAN GEST Ono što su Kruševljani uradili za Marka Živića rasplakalo je mnoge!

Printscreen

 

Kako je naveo upravnik Kruševačkog pozorišta Branislav Nedić, da bi Mala noćna scena zaživela, potrebno je da se sredi i prilaz sceni, koji će biti sa Trga glumaca.

Nova scena je spoj dve stvari koje je Marko Živić najviše voleo - pozorišta i kafane. Ovo je bio način da se odužimo izuzetnom čoveku, koji je svoje prve profesionalne korake načinio u našem pozorištu - rekao je upravnik Nedić.

Iako je veoma bio angažovan u pozorištima Beograda, kao što je matično BDP, ali i u filmovima i TV serijama, Živić se ipak vratio na scenu Kruševca, gde je u poslednjem periodu odigrao uloge u komadima - "Valjevska bolnica", "Čekajući Godoa", čak je i režirao predstavu "Minut".

NEVEROVATAN GEST Ono što su Kruševljani uradili za Marka Živića rasplakalo je mnoge!

Alo

 

Ulaz na novu noćnu scenu, sa Trga glumaca, biće posebno simboličan, jer su na ovom prostoru postavljene biste i slike velikih umetnika, rođenih u Kruševcu: Vlastimira Ðuze Stojiljkovića, Mihaila Bate Paskaljevića, Milana Puzića, Taška Načića, Radmile Savićević, Miodraga Petrovića Čkalje, Ljubinke Bobić, Dragoslava Vasiljevića Fige.

Podsetimo, glumac Marko Živić je izgubio bitku sa korona virusom 14. oktobra 2021. godine, a zaigrao je u Kruševačkom pozorištu sredinom devedesetih, u predstavama "Začarano magarence", "Protekcija", "Komšije su krive".

Prema rečima Nedića, Živić je bio veliki prijatelj, veliki glumac i veliki Kruševljanin, koji je u svakom intervjuu spominjao odakle je potekao, šta je Kruševac za njega uradio, koliko je želeo da to sve vrati.

TOTALNA DOMINACIJA! Danica Maksimović u sedmoj deceniji zapalila društvene mreže fotografijama iz saune! (FOTO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading