INTERNET VAM JE SPOR? Možda je kriv akvarijum, ali ima još predmeta u kući koji ga ometaju
Foto: Shutterstock

Postoje razni trikovi da poboljšate signal na svom kućnom Wi-Fi uređaju, ali ne mora da znači da je problem do njega jer postoji opcija da signal ometaju predmeti kojima je okružen. Da biste izbegli svakodnevno nerviranje zbog slabog signala, proverite da li je u blizini vašeg rutera neka od ovih sedam stvari iz nastavka teksta jer možda baš one ometaju rad vašeg wi-fi uređaja, navodi portal IFL Science, a možete uz jednostavan trik i da ga ubrzate..

1. Akvarijum i kućne fontane

Bez obzira da li u njima žive ribice ili korčnjače, akvarijumi i druge velike posude s vodom mogu da komplikuju rad rutera pošto na neki način upijaju radio-frekvencije. Slična stvar se javlja na javnim mrežama, kad napolju pljušti kiša, jer čak i kapljice pljuska mogu delimično da apsorbuju signal i smanje pokrivenost bežičnim signalom.

2. Ogledala i metalni predmeti

Ako se vaš ruter nalazi u blizini velikog ogledala, postoji mogućnost da će signal biti oslabljen jer se reflektuje o površinu ogledala. To stvara takozvanu mrtvu zonu koja sprečava urešaje da se povežu na mrežu, nez obzira na to koliko su blizu rutera.
 

3. Mikrotalasna rerna

Ovaj kuhinjski aparat emituje radio signal, jer se emituje na izuzetno visokoj frekvenciji. To, naravni, ne znači da ćete preko njega moći da slušate radio, ali ta frekvencija od 2,4 GHz je ista kao i Wui-Fi signal. To onda objašnajva situaciju kada se prekineveza na nekom od uređaja dok zagrevate hranu u mikrotalasnoj.

 

4. Glomazne stvari

Bez obzira na to koliko je signal s rutera tehnološki napredan, lako ga mogu ometati razne fizičke prepreke. Njeni talasi su mnogo kraći od onih iz radio-prenosa, pa lakše gube snagu. Zbog toga mnogo bolje da radi ako oslobodite prostor oko uređaja. Dakle, nemojte da stavljater ruter iza ormana da se ne bi video.

5. Bežični telefoni

Uprkos razvoju mobilne telefonije, mnogi ljudi i dalje koriste fiksne telefone, a danas su oni uglavnom bežični. Pošto rade na približno istoj frekvenciji kao i ruteri, mogu da ometaju njegov rad.

6. Bluetooth uređaji

Slično bežičnim telefonima, uređaji poput bežičnih slušalica ili zvučnika koji koriste Bluetooth, mogu oslabiti signal, a što su ovi uređaji bliže izvoru signala, to će biti veće smetnje.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading