KOPIRALI PLJAČKAŠE IZ FILMA „TAKSI“: Srbin uhapšen nakon potere u okolini Venecije
Foto: Shutterstock

Italijanska policija uhapsila je državljanina Srbije (41) osumnjičenog za brojne pljačke, dok su trojica članova njegove bande uspela da umaknu nakon filmske potere nadomak Venecije. Prema pisanju medija, lopovi su po ugledu na film „Taksi 2“ menjali boju na vozilu kako bi zavarali trag policiji!

Kako se navodi, banda je uočila policijsku patrolu u blizini grada San Dona di Pjave u okrugu Venecija i počela je da beži. Policija je krenula za njima i stigla ih na jednoj prometnoj raskrsnici. Trojica muškaraca su uspela da izađu iz kola i trčeći pobegnu, dok je jedan uhvaćen i stavljene su mu lisice na ruke.

- Reč je o Srbinu starom 41 godinu. Prilikom hapšenja on je pružao otpor. Kod njega je pronađen i alat koji je koristio prilikom pljačke, ali i brojni modifikovani ključevi raznih objekata, za koje se sumnja da su bili njihova meta - prenose italijanski mediji.

Printscreen

 

Međutim, nije samo jurnjava kolima delovala kao scena iz nekog akcionog filma, već i način na koji su lopovi pokušali da zavaraju trag. Poput pljačkaša iz filma „Taksi 2“ oni su promenili boju na svojim kolima misleći da će tako neopaženo proći pored policije!

- Karabinjeri su otkrili da je njihovo vozilo bilo predmet „presvlačenja automobila“, tehnike kojom se folija nanosi na karoseriju vozila kako bi se promenila njegova boja. Takođe, imali su sirenu sličnu onoj koju koristi i policija, ali i tablice koje su bile ukradene u provinciji Verona – objašnjava izvor iz policije za lokalne medije.

Istraga o ovoj bandi se nastavlja. Policija traga za trojicom begunaca, a u međuvremenu se utvrđuje iza kojih sve pljački stoji ova grupa.

-U vozilu su pronađeni zlatni nakit, odeća, štapovi za pecanje, novac keš, novčići, kutije za vino, kao i alat za provale. Svi ukradeni predmeti su zaplenjeni i policija traga za vlasnicima kako bi oni bili vraćeni - pišu mediji.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

Komentari (0)

Loading