Niška banja
Foto: Printscreen/RINA

Devetnaestogodišnjak B. D. iz Paraćina osumnjičen je da je u sredu popodne metalnom šipkom pretukao, a zatim nožem zaklao Zorana S. (70) iz Jagodine.

Kako saznaje Kurir, policija i Više javno tužilaštvo u Jagodini koje vodi istragu ispituju motiv ovog zločina, a pretpostavlja se da su žrtva i osumnjičeni stupili u kontakt preko društvenih mreža.

Zločin iz besa

Na telu ubijenog Zorana S. uočeni su hematomi od udaraca šipkom, ubodne rane po telu i prerezan vrat, a tužilaštvo je naložilo obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

- Sve se desilo u stanu žrtve, a zločin je otkriven nakon što je policija primila poziv od prijatelja B. D., koji ih je uputio na adresu u naselju Stara Međica u Jagodini - kaže izvor Kurira i dodaje:

- Ubistvo je počinjeno u afektu, u naletu besa, jer je žrtva prvo pretučena, pa zatim izbodena, a zatim joj je i prerezan vrat.

Kako naš izvor dodaje, dodatnu misteriju unosi i to što je Zoran S. zatečen iskasapljen i potpuno nag.

- Ispituje se priroda odnosa ubijenog i uhapšenog mladića, koji je nekoliko decenija mlađi od njega. Prema prvim rezultatima istrage, njih dvojica su se upoznali preko društvenih mreža i Zoran ga je namamio u svoj stsan - kaže naš izvor upoznat sa detaljima istrage i dodaje da se utrđuje motiv zločina, kao i priroda odnosa dvojice muškaraca.

- Ubijeni nije, navodno, krio da voli isti pol. Međutim, nije utvrđeno da su on i osumnjičeni bili u emotivnoj vezi. Inspektori su uzeli mobilne telefone i jednog i drugog i naloženo je veštačenje, kako bi se utvrdila priroda njihovog odnosa, kao i zbog čega je tinejdžer došao u stan žrtve kobnog dana - kaže nam sagovornik.

Razveo se i živeo sam

Prema rečima poznanika i komšija ubijenog, on je bio oženjen i imao je porodicu.

- Međutim, pre nekoliko godina se razveo i došao je da živi sam u stan, koji je zapravo bio lokal, ali je adaptiran u stan. Znamo da je posle razvoda bio naklonjen istom polu i on to nije krio. Uglavnom su kod njega dolazili mlađi, mršaviji muškarci - navode komšije i dodaju da mladić kog su videli ispred stana u sredu tokom uviđaja, nije bio mršav već krupniji momak.

- Nikada ga pre ovoga nismo videli. Dečko je možda došao nekim drugim povodom - zaključuju komšije.

Prema rečima poznanika pokojnog Zorana S., on je već neko vreme u penziji.

- Ranije je radio i po nekoliko poslova i izdržavao porodicu. Za nas je bio dobar, nije nam pravio probleme. Potreseni smo - pričaju njegovi poznanici.

Zoran S. je, kako saznajemo, pre manje od mesec dana u grupama za oglašavanje stvari na prodaju, okačio da prodaje automobil "mazdu" i laptop, a u oglasima je ostavio i svoj broj telefona. Ipak nešto ranije, Zoran S. je objavio da prodaje i stan, isti onaj u kom je iskasapljen.

Rasprodavao stvari

- Prodajem jednosoban stan, bivši lokal, u Jagodini na Sarinoj međi, 400 m od akva parka. Može i neka vrsta zamene za kuću sa placom ili vikendicu slične vrednosti - opisao je sada pokojni Zoran S.

Naš izvor kaže da je moguće da se ubijeni mladić javio na Zoranov oglas. - Možda je hteo da kupi auto ili laptop, pa je zato došao kod Zorana. Ispitaće se sve okolnosti - kaže izvor iz istrage.

Zvao druga: "Ubio sam čoveka"

B. D. je, prema rečima našeg izvora, u sredu pozvao svog druga i rekao mu da je ubio čoveka, nakon čega je ovaj odmah pozvao policiju.

- Kad je policija stigla na lice mesta, tamo je bio i devetnaestogodišnjak, čekao ih je ispred stana. Nije se opirao hapšenju, ali niji mnogo ni pričao - kaže izvor.

B. D. će biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Jagodini, a s obzirom na to da se radi o mlađem punoletniku biće naloženo i veštačenje njegove emocionalne zrelosti.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading