Smeštaj na Mikonosu
Foto: Printscreen/Facebook/Grčka Uživo

Snimak koji je nedavno objavljen na fejsbuk grupi "Grčka uživo" sa Mikonosa većinu je ostavio bez teksta, pošto više podseća na kamp za smeštaj radnika, nego ne na mesto za odmor.

Objavljeni snimak je izazvao lavinu komentara i zbog toga što Mikonos u Grčkoj pre svega važi za najpoznatije grčko ostrvo, prepoznatljivo po glamuru i zabavi, zlatnom pesku i noćnim klubovima. To je destinacija gde letuju slavni i bogati.

Na snimku se, međutim, jasno vidi jedan drugi Mikonos, gde se za cenu od 57 evra dnevno, nudi smeštaj bez toaleta u metalnom kontejneru. Ima svega par kvadrata i tu su smeštena dva kreveta, noćni stočić, ventilator i ogledalo.

- Snimak mi probudio sećanje na Buljarice, letovanje u petom razredu osnovne škole - jedan je od komentara na ovoj društvenoj mreži.

Na njega se nadovezuju sledeći, koji tvrde da je lošiiji, da su se prisetili kampa na Hvaru i letovanja u šatoru od pre tri decenije. Za druge je slično kokošinjcu ili kontejneru za radnike sa gradilišta...

- Ma, užas! Važno da si na Mikonosu!

Sličnog je mišljenja i gospodin koji kaže:

- Al Mikonos bato, pa ako nemaš za nešto luksuznije, a bitno ti je da putuješ i obilaziš i uz to si mlad, nemaš klince ... moze da prođe...

- Svi smo kao mlađi letovali u kampovima, ali su uslovi bili daleko bolji od ovih. Bar su temperature bile niže. Sada je nemoguće biti bez klime. Mogu da zamislim samo koliko je stepeni u ovoj kućici koja je direktno na suncu. Ni prirodne hladovine nema. Po meni, ovo je lepo samo na slici - kategoričan je jedan od pratilaca.

Svoje iskustvo prenela je i gospođa koja tvrdi da je pre tridesetak godina još gore prošla porodično u Tivtu u hotelu sa pet zvezdica.

- Ovo je Bingo, tamo nije bilo ni vode čak ni na plaži za tuširanje. Postojala je molba da se WC po sobama ne koristi, a pili smo samo kiselu 21 dan. Ovo bar znas gde možeš u WC, a tamo smo punili neke kanistre sa morskom vodom. Deca mala, moralo se. Šta fali ovome? Uživajte u moru i provodu! Kod kuće se baškarite koliko vam je volja - napisala je druga korisnica.

I dok su mnogi osuđivali ovakav vid smeštaja bilo je i onih koji su nalazili opravdanje:

- Ovo je prvenstveno za mlade back-pack generacije koje putuju po svetu jesecima i odsedaju u raznim višekrevetnim hostelima. Prema tome ne treba se iščuđavati, svako neka putuje po svojim mogućnostima i potrebama.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading