Astrolozi otkrivaju: Ovo su najsujeverniji horoskopski znaci
Foto: Shutterstock

Devica

Možda mislite su Device previše praktične da bi bile sujeverne, ali kako objašnjava autorka i astrolog Liza Bareta, njihov perfekcionizam je zapravo izvor njihovog sujeverja.

- Možda neće izaći iz kuće dok ne obrišu jastuke ili ne provere da li su ugasili svako svetlo. Osim ako sve nije u nekom redu, Devica oseća da otvara vrata kako bi se neki haos uvukao u njihov život.

Vodolija

Vodolija se smatra najekscentričnijim horoskopskim znakom.

- Oni su neverovatno jedinstveni i gledaju na život kroz potpuno apstraktno sočivo, noseći sa sobom energiju vazdušnog elementa, širokog razmišljanja u svakodnevnom životu - objašnjava astrolog Rejčel Kler.

Dok će "utemeljeniji i logičniji znaci" videti svet po nominalnoj vrednosti, Kler kaže da Vodolije "cene da postoji mnogo više, nego što se navodi da verujemo". Stoga su duhovnost i sujeverja prirodan deo njihovog života.

Vaga

Vagama se sve vrti oko pravde. Kao takav, "ovaj dubokoumni vazdušni znak traži jednakost i harmoniju u svim oblastima života", kaže Kler.

- Ovo ih navodi da traže značenja i obrasce u svom svakodnevnom životu, prateći određene rutine kako bi izbegli katastrofu.

Ali za razliku od Devica, Vage su više zabrinute za svoje postupke u vezi sa drugima. Možda će početi da se osećaju nelagodno ako preskoče da kažu dobro jutro svom kolegi. A kada izađu iz ravnoteže, "oni se previše fokusiraju na jednu stranu ili aspekt priče", primećuje Danel Fereira, urednik astrološkog sadržaja u Svana Design.

- Oni lako veruju u zavere i sujeverja, jer će izabrati da izbegnu ili ignorišu istinu.

Škorpija

- Škorpije vole sve mračne, zastrašujuće i misteriozne stvari, a sujeverja su često u njihovoj okolini - primećuje Fereira. Zaista, ovim intenzivnim i tajnovitim znakom "vlada tamna i neuhvatljiva planeta Pluton", dodaje Kler. Stoga su sujeverja i vera u natprirodno, više način da se zaštite, nego bilo šta drugo.

- Škorpija je takođe neverovatno intuitivna - primećuje Bareta.

Ona kaže da mogu da uhvate suptilne nijanse, koje drugi možda ne primećuju, i da "imaju jak um, koji zapravo može da manipuliše energijom". Ako prolaze kroz nešto zbog čega se osećaju emocionalno, "nemojte zaboraviti da Škorpion nosi narukvicu od hematita ili nosi energetski napunjen kristal", dodaje Bareta.

Rak

- Ovim osetljivim i emotivnim vodenim znakom vlada Mesec, pa oni jače od drugih osećaju "energije i vibracije univerzuma" - objašnjava Kler.

Sva ova nervna energija znači da Rakovi mogu koristiti određene rituale kao način da kontrolišu svoju anksioznost.

- Oni traže utehu i sigurnost u životu i otkrivaju da im praćenje sujeverja može pomoći u tome - kaže Kler. Na primer, Bareta objašnjava da "neće pokupiti ni novčić, osim ako nije "glava gore", jer osećaju da će im to doneti finansijski gubitak.

Ribe

Astrolozi se slažu da su ljudi Ribe mistični po prirodi.

- Smatra se najduhovnijim od svih znakova Zodijaka, ovaj ezoterični vodeni znak daje najveću vrednost svim okultnim stvarima - kaže Kler.

- Oni veruju u moć Univerzuma i zbog toga su posebno usmereni ka raznim uverenjima i sujeverjima.

Bareta se slaže, dodajući da će Ribe biti prvi znak "koji će konsultovati tarot karte, astrologe i druge oblike proricanja, kako bi stekli uvid u "šta je sledeće"."

Takođe će verovatno imati kristale, bilje, žalfiju, štapove, i "njihovog ličnog vidovnjaka na brzom biranju". 

Komentari (0)

Loading