zena
Foto: Printscreen/Pixbay

Žena iz Australije koja je htela da ostane anonimna otkrila je kako su joj roditelji verenika ponudili novac da ga ostavi i ona je na to pristala. Ovo je njena priča:

"Imala sam sumnje o svojoj vezi s Džeremijem već neko vreme. Počeli smo živeti zajedno posle samo dva meseca veze, kad smo bili u ranim dvadesetima i neiskusni u životu. Bili smo ludo zaljubljeni i mislila sam da ništa to ne može promeniti".

"U početku sve je bilo divno, a tad sam ostala trudna. Bilo je to iznenađenje, ali prihvatili smo ga. Džeremi me pitao hoću li se udati za njega, a malena Džema rođena je kad smo bili zajedno oko 18 meseci".

"Planirali smo da se venčamo oko prvog Džeminog rođendana, ali te godine, nakon što je rođena, stvari su krenule nizbrdo. U početku nisam mogla da shvatim zašto, ali tad sam se počela da se osećam loše u svojoj koži i samopouzdanje mi se potpuno srozalo. Osećala sam se kao da ne zaslužujem Džeremija i da sam užasna mama".

"Nikad nisam imala problema sa samopouzdanjem pre, pa sam bila šokirana kad sam razgovarala s najboljom prijateljicom Mihaelom, a ona mi je dala do znanja da je primetila kako me Džeremi često spušta".

Nije to bilo ništa veliko – nikad mi nije rekao da sam užasna osoba. Jednostavno mi je kidao komadić po komadić samopouzdanja, malim komentarima o tome što sam nosila, kakva mi je bila kosa, s kim sam se družila ili što sam radila sa svojim životom.

Slušala bih stvari kao:

"Zaista ćeš nositi te pantalone? Misliš li zaista da ti to priliči"?

Čim mi je Mihaela to spomenula, počela sam i ja da primećujem – i događalo se svaki dan. Stvarno me počelo izjedati.

Osim toga razvio je gadan temperament. Nikad me nije udario, čak mi ni pretio, ali kad je bio uzrujan, znao bi da baca stvari po sobi ili lupa u zid. Imali smo rupe u dva zida, razbio je tri komada mog porodičnog suđa, a nisam mogla ni izbrojati koliko puta je rasplakao Džemu svojim temperamentom.

Sve sam se više bojala i nisam više želela da tako živim. Pokušala sam da razgovaram s njim, ali rekao mi je da preterujem i da svi imaju takve momente. I rekao mi je da sam preosetljiva oko njegovih komentara.

U to vreme njegovi roditelji posetili su nas iz Ujedinjenog Kraljevstva. Nisam ih znala pre, ali znala sam da Džeremi potiče iz dobrostojeće britanske porodice. To je bilo potpuno drugačije od mojih radničkih korena, ali bila sam potpuno nespremna na to koliko otvoreno neće odobravati mene ni Džemu.

Svekar i svekrva mrzeli su me od početka. Čim smo se upoznali, Robert i Šerin dali su mi do znanja da bi Džeremi trebalo da oženi lepu devojku srednje klase iz Sarija, odakle su oni bili. Nisam bila sigurna zbog čega me nisu voleli, jer sam “zarobila Džeremija bebom” (njihove reči) ili samo zato što želeli da se s njima vrati u Englesku.

Malo jedno, malo drugo, mislim. Ostali su sedam dana, ali dan pre nego su planirali da odu, Robert me pitao hoću li u šetnju s njim u lokalni park. Stavila sam Džemu u kolica i otišli smo u šetnju.

Nisam imala pojma šta će se dogoditi. Robert mi je rekao da razume kako je Džeremi dobar ulov za nekoga poput mene, ali da je on zabrinut za budućnost svog sina ovde u Australiji. Rekao je da misli kako Džeremi pripada Engleskoj sa svojom porodicom.

Htela sam mu reći da smo Džema, Džeremi i ja porodica sad, no nisam bila sigurna veruem li uopšte u to. Bila sam jadna.

Robert je rekao da su on i Šerin razgovarali i pitali se bi li bila zainteresovana za ‘mali poticaj da ga pustim iz veze’. Rekla sam:

"Želite da mi platite da raskinem s njim"? Robert me pogledao u oči i rekao samo: "Da".

Imam osećaj da to nije čovek koji je naviknao da čuje ne. I koliko god da sam htela da ga naučim lekciju, osećala sam da mi je to izlaz. Mogla sam uzeti Džemu i početi novi, miran život.

"Koliko"? pitala sam.

"Kako zvuči 20 hiljada dolara", pitao je.

Razmislila sam na tren i rekla:

"30 i imamo dogovor".

Sledeće nedelje novac mi se pojavio na računu i rekla sam Džeremiju da ga napuštam. Ne znam hoće li ikad saznati što su njegovi roditelji uradili, ali znam da je otišao u Englesku nekoliko meseci nakon našeg raskida.

Šaljem mu fotografije Džeme i čujemo se, ali više se ne osećam užasno. E da, upravo sam uplatila učešće za lep mali stan za Džemu i mene, zahvaljujući dedi i baki koje verovatno više nikad neće videti. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading