SPAŠAVA OD NAJUPORNIJEG KAŠLJA Evo kako da napravite domaću mast sa propolisom za 20 minuta
Foto: Youtube/Printscreen

Ako vaše dete pati od upale grla i kašlja praktično cele zime – svakako pokušajte da napravite ovu čudotvornu mast! Veoma je jednostavan za pripremu, ima samo 2 sastojka, ali je veoma efikasan.

Pre svega, bezbedno je za vaše dete, lepo miriše, a za pripremu je potrebno samo dvadesetak minuta.

Da biste pripremili ovu mast, potrebno je:

  •  
  • - 50 g propolisa
  • - 50 ml suncokretovog ulja
  • – emajlirani sud za vodenu paru

Propolis možete nabaviti kod sertifikovanih pčelara ili u specijalizovanim prodavnicama i apotekama. Može biti u mekom obliku ili u komadima, različitih boja - od svetlo do tamno braon. Kada je topla, omekšava i izgleda kao plastelin, kada je hladna postaje tvrda.

Priprema masti:

U emajliran lonac sipajte ulje i u njega stavite propolis. Stavite lonac u drugu činiju i lagano topite na pari, na laganoj vatri, dok propolis ne omekša. To se dešava prilično brzo. Procedite i sipajte u odgovarajuću teglu. Ohladiti. Kao rezultat, dobili smo lekovitu domaću mast lepog mirisa.

Primena:

Utrljajte mast u grudi, leđa i noge deteta, 2 puta dnevno. U slučaju jakog kašlja detetu možete dati 1/4 kašičice masti dnevno, da ga proguta ili rastopi u toplom mleku i da detetu da pije.

Svima su poznata lekovita svojstva meda, polena, voska i matičnog mleča. Ali malo ljudi zna o lečenju bolesti propolisom. Poslednjih godina ruski naučnici i lekari napreduju uzimajući recepte iz riznice tradicionalne medicine na bazi propolisa (ili pčelinjeg lepka).

Uz pomoć lekovite masti sa propolisom izlečile su se mnoge kožne bolesti, od običnih rana i opekotina koje dugo zarastaju, do čira na želucu i dvanaestopalačnom crevu, hemoroida, gripa, radikulitisa, išijasa, tuberkuloze (od 4 do 10 meseci), do ekcema, lišajeva i čireva na koži, ginekoloških oboljenja i mnogih drugih bolesti.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading