DIŽE IZ MRTVIH Spašava život za 1 minut, ova mešavina sprečava srčani udar
Foto: Youtube/Printscreen

Mnogi ljudi nisu svesni da se srčani udar može sprečiti jednom jednostavnom, ali moćnom namirnicom – kajenskom paprikom (najpoznatija vrsta ljute paprike) i to samo za 1 minut! Ako imate srčanog bolesnika u svom domu, držite ovaj moćni lek pri ruci.

Kako sprečiti srčani udar uz pomoć kajenske paprike?

Kajenska čili paprika je bila predmet istraživanja mnogih iscelitelja, među njima i dr. Richard Schulz.

Svi su bili zadivljeni lekovitim svojstvima koje ova sorta paprike poseduje. Zahvaljujući kajenskom biberu, američki travar dr Kristofer nikada u svojoj 35-godišnjoj karijeri nije izgubio pacijenta koji je doživeo srčani udar. Koristio je šolju čaja od kajenske paprike (kašičica na šolju vode) za pacijente koji su još uvek bili svesni. Posle 1 minuta bili su živi i bezbedni.


Ono što ove tvrdnje čini još relevantnijim je činjenica da ovi lekari govore iz ličnog iskustva, a ne iz studija sprovedenih u kontrolisanom okruženju. Postoji nekoliko načina za lečenje kajenskom paprikom, a neki od njih su posebno efikasni. Najvažnije je da kajenska paprika ima minimalno 90.000 Scoville jedinica na skali ljutine (Scoville Heat Units-SHU).

Primeri takvih ljutih sorti su Habanero, African Bird, Thai Chi, Jamajčanska ljuta paprika, Jalapeno, Scotch Bonet. Potražite ga u većim supermarketima, orijentalnim ili organskim prodavnicama. U slučaju da imate u blizini ovakvu ljutu papriku, pacijentu treba dati mešavinu od jedne male kašičice kajenske paprike pomešane u čaši vode da popije, naravno, pacijent mora biti pri svesti i da diše.

U slučaju da je osoba bez svesti, možete koristiti ekstrakt kajenske paprike, ali imajte na umu da ima najmanje 90.000 Scoville jedinica. Stavite nekoliko kapi pod jezik pacijenta. Kajenska paprika je snažan stimulans, bez opojnog dejstva. Jača puls i dovodi krv u sve delove tela i uravnotežuje cirkulaciju. Ima hemostatski efekat, trenutno zaustavlja krvarenje iz rana i pomaže u oporavku srca.

Zapamtite, mnogi iscelitelji tvrde da nikada nisu izgubili pacijenta koji je praktikovao ovu proceduru. Najbolji recept za tinkturu kajenskog bibera prema dr. Schulz Tinktura prema sledećem receptu je najbolja tinktura za hitne slučajeve srčanog udara. Da napomenem, ne koristite ljutu papriku, već kajensku papriku, koja je najpoznatija vrsta ljute paprike, a najviše se uzgaja u Indiji i Južnoj Americi.

Čili je žbunasta tropska biljka, koja se od paprike razlikuje po tome što je višegodišnja biljka. Mleveni čili je dvadeset puta ljutiji od običnih paprika jer sadrži mnogo više paprikastog alkaloida kapsaicina. Ljutina čilija je obrnuto proporcionalna veličini plodova, pa su najmanji plodovi najljući. Uzmite gore opisane tipove.


Sastav:
  • – kajenska paprika u prahu
  • - Nekoliko svežih kajenskih paprika
  • - 50 posto alkohola (neki koriste votku ili jabukovo sirće ako ne želite alkohol) – flaša od 1 litra
  • – rukavice
  • Priprema: Stavite rukavice (zbog vrućine čilija). Na dan mladog meseca napunite 1/4 tegle od 1 litra kajenskom paprikom u prahu. Prelijte alkoholom toliko da prekrije prah. Pomešajte nekoliko celih svežih paprika sa strane sa dovoljno alkohola da dobijete smesu nalik sosu. Tu smesu dodajte u prvu tako da popuni 3/4 tegle. Zatim napunite teglu alkoholom do kraja i zatvorite je.

    Protresite ga što je češće moguće tokom dana. Ostavite tinkturu do sledećeg punog meseca, a zatim je procedite kroz gazu u tamnu flašu. Ako želite super jaku tinkturu, procedite je posle 3 meseca. Dobro zatvorite flašu i stavite je na tamno i suvo mesto. Traje neograničeno. Doziranje prema uputstvima dr. Schulz Ako je osoba koja je imala srčani udar (angina pektoris) ili moždani udar svesna, dajte mu 5-10 kapi tinkture.

    Ponovite dozu za 5 minuta. Nastavite da ponavljate tretman do željenog poboljšanja. Ako je osoba bez svesti, kapnite joj 1-3 kapi pod jezik i počnite sa reanimacijom. Nakon 5 minuta, ponovite dozu. Ponovite svakih 5 minuta do željenog poboljšanja.

    Drugi koriste kajenski biber

    Kajenska paprika može biti korisna i za druge bolesti. Ima antifungalna svojstva i sprečava pojavu gljivičnih patogena Phomopsis i Colletotrichum. Poznata je po svom digestivnom dejstvu jer stimuliše proizvodnju želudačnih sokova, a takođe olakšava i smanjuje gasove u crevima. Takođe ima određena antikancerogena dejstva i posebno se preporučuje pacijentima sa karcinomom pluća i pušačima.

    Smatra se da kapsaicin iz kajenske paprike pomaže u sprečavanju razvoja tumora izazvanih duvanom, a slični rezultati su zabeleženi i kod raka jetre. Koristan je i kod stomačnih tegoba, simptoma gripa, migrene, alergija, crvenila, gojaznosti, zubobolje i artritisa.

    Nutritivna vrednost kajenskog bibera Naučnici su potvrdili prisustvo 26 vrsta hranljivih materija u kajenskom biberu. Neki od najvažnijih minerala koji se nalaze u njemu su kalcijum, cink, selen i magnezijum. Osim minerala, kajenska paprika je bogata i vitaminima - C i A.

    Kajenski biber je jedan od najjačih prirodnih začina koji može učiniti čuda za srce. Ako ste sami srčani bolesnik ili neko od članova vaše porodice, uvek imajte spremnu ovu spasonosnu tinkturu.

    PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

    Komentari (0)

    Loading