SKUVAJTE LEKOVITU KAFU OD HRASTOVOG ŽIRA Poboljšajte krvnu sliku i rad štitne žlezde, sprečite anemiju i povišen pritisak
Foto: Youtube/Printscreen

Umesto crne kafe ili instant napitaka, kafa od žira će vas okrepiti, dati energiju i poletnost, a pored toga neće negativno uticati na koncentraciju, već ćete čitavog dana imati elana za obaveze, što nije slučaj sa kofeinskim napicima.

Blagodeti kafe od pečenog žira:

  • Prevenira poremećaje štitne žlezde
  • Sprečava anemiju
  • Pomaže kod menstrualnih bolova
  • Snižava krvni pritisak
  • Ublažava bolove u zglobovima
  • Podiže raspoloženje i koncentraciju
  • Popravlja opšte stanje organizma

Osim minerala on sadrži i masti, proteini, ugljeni hidrati i azot.

Ukoliko ste ljubitelji blažih napitaka, možete dodati malo smeđeg šećera ili bademovog mleka.

Foto: Youtube/Printscreen

 

Trebalo bi da se opskrbite mlevenim žirom i kuvate jednu kašičicu jednom dnevno za regulisanje rada štitne žlezde.

Zreli žir se oljušti i melje u blenderu. Pre pripreme prvo propržite kašičicu mlevenog žira, možete u istoj šerpi u kojoj ćete kuvati kafu, pa prelijte vrelom vodom (1dl) i kuvajte 10 minuta.

Jedina razlika u odnosu na pravu kafu je u tome što ovo piće treba procediti. Možete dodati šećer i mleko.

Inače, kafa od žira poboljšava krvnu sliku, leči anemiju. Smanjuje bolove u kostima i zglobovima, posebno kod žena nakon četrdesete godine i kod žena sa menstrualnim problemima.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading