VATRU U GRLU SVI OLAKO SHVATAJU Najbolje domaće piće od 2 sastojka momentalno zaustavlja gorušicu
Foto: Youtube/Printscreen

Gotovo da nema čoveka koji u toku života nije imao iskustvo sa pojavom gorušice. Gorušica ili osećaj peckanja u grudima javlja se zbog vraćanja (refluksa) želudačne kiseline. Česta gorušica je najčešći simptom refluks kiseline. Ostali znakovi i simptomi uključuju regurgitaciju hrane ili kisele tečnosti, otežano gutanje, kašalj, teško disanje i bol u grudima, posebno dok ležite noću.

Pokušajte da jedete manje obroke, i izbegavajte hranu koja čini da se aktivira gorušica, kao što su pržena ili masna hrana, čokolada, i pepermint.

Dijagnoza želučanog refluksa

Na dijagnozu upućuje detaljna anamneza.

Ezofagoskopija (s biopsijama, ako je potrebno) bi trebala biti inicijalni korak u dijagnostikovanju zato što omogućava detekciju, klasifikaciju i često terapiju.

Ezofagealna pH-metrija je korisna metoda za potvrđivanje GERB-a kod pacijenata sa simptomima. Izvodi se pomoću katetera ili kapsule fiksirane u donjem delu sluznice jednjaka, a zadatak joj je da prati promene pH-a (kiselosti) u 24 sata.

Izbegavanje alkohola i nikotina može pomoći. Evo, mi ćemo predstaviti najbolje domaće piće koje će vam pomoći da olakšate simptome gorušice!

Sastojci:

– 1 krompir

– 1 jabuka

Uputstvo:

Prvo, oljuštite krompir, zatim procediti sok od krompira koristeći gazu i sipajte ga u čašu. Koristite isti postupak za sok od jabuke.

Pomešati ih zajedno i piti ovu mešavinu 2 puta svaki dan. Uvek piti ovaj domaći sok 1 sat pre vašeg obroka. Primetićete pozitivne rezultate jako brzo!

Bonus video:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading