Snizite visok pritisak u sekundi: Kad osetite simptome uradite ovo - neverovatno deluje
Foto: Shutterstock

Osobe koje imaju hipertenziju, odnosno visok krvni pritisak, znaju koliko je neprijatno osetiti simptome koji se javljaju dok pritisak raste. Najčešći simptomi visokog pritiska su: glavobolja, zujanje u ušima, vrtoglavica, mučnina, osećaj težine u grudima, kratak dah, brzo zamaranje, pad energije, zamućen vid...

Kada oseti navedene simptome, osoba postaje svesna da pritisak raste. Tada je važno sačuvati smirnenost, ali nažalost za neke ljude je to nemoguće. Mnogi u ovakvom stanju počinju da se plaše, paniče, postaju još više uznemireni, što samo dodatno podiže pritisak.

Ukoliko imate problema sa krvnim pritiskom, neophodno je da se obratite lekaru i da pratite njegove savete uz prepisanu terapiju. Pored toga, možete isprobati i jedan mali psihološki trik koji može pomoći da zaustavite visok pritisak bez lekova u sekundi. Potrebno je da izgovorite sledeću rečenicu:

"Moj krvni pritisak se spušta, ja sam mirna, zdrava i vodim srećan i bezbrižan život."

Sigurno ste čuli za afirmacije koje se koriste kako biste usvojili pozitivne misli i oslobodili se negativnih i opsesivnih. Baš jedna takva može poslužiti da se smirite kada pritisak počne da raste. Možete je izgovarati u stresnim situacijama i kada ste uplašeni.

Dok je izgovarate važno je da se u potpunosti fokusirate na rečenicu i njeno značenje. Osvestite svaku reč, počnite da verujete u ono što govorite i mirno dišite. Ova vežba može pomoći da smanjite strah i uznemirenost, da razmišljate pozitivnije, a samim tim brže ćete vratiti pritisak na normalu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading