ISKORISTITE MAKSIMALNO OVAJ LEKOVITI ZAČIN: Kurkuma je veoma zdrava samo ako se priprema na ovaj način!
Foto: Pixbay

Kurkuma je svakako jedan od najzdravijih začina, koja čisti organizam, vraća mu energiju, ali samo ako je pripremate i koristite na adekvatan način. 

Napitak od kurkume

Pomešajte sok od pola limuna, 1/4 kašičice kurkume u prahu, prstohvat morske soli i 350ml vode. Sve promešajte i konzumirajte pre obroka.

Supa od kurkume

U 1l organskog bujona od povrća dodajte 1 ravnu čkašičicu kurkume. Kuvajte oko 15 minuta, pa dodajte malo crnog bibera i peršuna. Poslužite i uživajte u intezivnom ukusu punog zdravlja.

Smuti od kurkume

U blender sipajte 2 kašike ljuspica kokosa, smrznuti mango ili ananas (1 ipo šolja), pola šolje bademovog ili kokosovog mleka, 1 kašičicu kurkume u prahu, 1 kašičicu čia semenki i prstohvat crnog bibera. Mutite sve sastojke dok ne dobijete jedinstvenu smesu i uživajte u slatkom napitku punom hranljivih sastojaka.

Pored ovih recepata, možete napraviti poznati lek od kurkume i meda koji se uzima svakog jutra kao prirodan antibiotik. Kurkuma nije samo čarobni prah zdravlja, već i lepote, pa od nje prema tradicionalnoj indijskoj recepturi možete napraviti masku za kosu, masku za lice i piling.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading