Ojačajte imunitet i regulišite krvni pritisak: Napravite kuvano vino
Foto: Shutterstock

Ovaj magični napitak može biti upotrebljen i za ublažavanje simptoma prehlade. Koristan je i u slučaju usporenog metabolizma kao i kod smanjenog libida. Takođe i začinsko bilje koje se u njega ubacuje igra značajnu ulogu u lekovitosti ovog pića.

eka vaš izbor i ove zime i jesni bude kuvano vino kao lek za prehladu u grlobolju. Dodajte u njega i par štanglica čokolade za još potpuniji efekat. Zgodan trik zar ne? Ovaj topli zimski napitak greje i dušu i telo, popijte ga pred spavanje. Jedna šolja biće dovoljna. Ne samo što ćete se zaštiti od virusa već ćete popraviti krvnu sliku. A ujedno i opustiti umorne mišiće i nerve posle napornog dana. A začini koje ste dodali delovaće na vaš organizam antibakterijski i antifugalno.

Čak i ukoliko niste prehlađeni naša topla preporuka je uživanje uz ove predivne lekovite arome. Pročitajte odgovor na to kako se pravilno kuva vino kao lek i još mnogo toga.

Dobro i za spoljnu upotrebu

Kuvano vino kao lek se moze koristiti i za spoljnu upotrebu kod problema sa kožom… Za ovaj recept potrebno vam je 200 grama sušenih listova bijke petrovca i litar vina. Prokuvajte osušene listove u vinu oko pet minuta. Procedite i ostavite neka se ohladi. Dobijena tečnost se koristi za ispiranje rana, za bubuljice, ali i za ispiranje čireva.

Kako se pravi kuvano vino za prehladu? 

Za osnovni recept za kuvano vino priprema je jednostavna.  Svodi se na to da: Skuvate čašu vina sa čašom vode, sve zašećerite i ubacite začine. Za začinjavanje se najčešće koriste karanfilic, klinčić i cimet. Dobar izbor je i đumbir, koji će vašem toplom napitku dati posebnu aromu. Na kraju možete staviti i malo limuna, radi vitamina C i jačeg dejstva na imunitet.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading