VAGINA, UKUSNIJA NEGO IKAD Miris varira od osobe do osobe, ali postoje namirnice koje mogu da ga poboljšaju
Foto: Shutterstock

Mnogo različitih stvari doprinosi ukusu: znoj, prozračnost donjeg rublja, deterdžent koji koristite, koliko često menjate veš i šta jedete. Vreme menstrualnog ciklusa takođe je važno.

Kad imate menstruaciju, gvožđe u krvi učiniće da vagina bude metalnijeg ukusa, dok će tokom ovulacije verovatno imati pomalo mošusni ukus i miris. Naravno, dobra higijena je pitanje generalnog bontona, a ne samo se*sualnog.

Iako će dobra higijena sigurno poboljšati celokupno oralno iskustvo, neće promeniti ukus, ali ono što jedemo bi moglo. Sad kad smo to rešili, pogledajmo neke od namirnica za koje se veruje da utiču na taj ukus. Da budemo jasni, sve dok je vagina zdrava i bez infekcija, imaće ukus poput - vagine. Dakle, zaboravite ukus čokoladnih keksića ili aromu ljubičice. Ali, postoji neka hrana koju možete da jedete ako želite da bar malo promenite vlastiti miris.

Ananas zaslađuje

Vagina je kisela. Konzumiranje ananasa ili soka od ananasa, kao i drugih agruma poput pomorandži ili grejpa, pomaže uravnoteženju pH vrednosti. Upotreba kiselog voća pomoći da ukus bude slađi, a budući da ananas ima više kiselosti od ostalih agruma, najbolji je izbor.

Foto: Shutterstock

 

Cimet neutrališe kiselost

Cimet, koji je alkalni začin, neutrališe kiseli ukus vagine. Takođe je blago antibiotski, a postoje neki dokazi da može pomoći u lečenju aktivne gljivične infekcije. Bolji vaginalni balans znači bolji ukus. Postoji popularan mit koji se doduše tiče muškaraca -  ako jedu cimet, seme će imati ukus cimeta. To je u određenoj meri istina.

Foto: Shutterstock

 

Celer za zdraviju floru

Budući da celer ima visoku količinu vode i vitamina C, čini čuda kako bi umanjio bilo koji gorak ukus, pa i onaj koji bi mogla imati vagina. Vitamin C vrlo je efikasan u obnavljanju vaginalnih bakterija i podsticanju rasta zdrave flore. Celer, kao i peršun i pšenična trava, imaju visok sadržaj hlorofila koji može zasladiti ukus.

Jogurt za dobre bakterije

Jogurt sadrži aktivne žive kulture, što takođe pomaže u neutralisanju mirisa i ukusa. Ispijanje jogurta od 100 mililitara dnevno pomaže dodavanju probiotika u telo i održavanju zdrave ravnoteže dobrih bakterija u donjim regijama. To znači slađi ukus i miris, a o boljem zdravlju, da i ne govorimo.

Foto: Shutterstock

 

Brusnica uravnotežava pH

Sok od brusnice prirodno se bori protiv bakterija u mokraćnom sastavu. Takođe, pomaže u održavanju uravnoteženog PH nivoa, što sprečava da stvari postanu neprijatne tamo dole. Sok od brusnice naročito pomaže u smanjenju kiselosti.

Šta treba izbegavati

Namirnice koje su neprijatelji dobrom vaginalnom mirisu su pre svega crveno meso, koje stvar oštar, slan ukus, baš kao i sir. Na zlom glasu su i beli i crni luk, kupus i karfiol. A tek riba! Ona bi mogla da učini da vagina ima ukus, pa, poput ribljeg!

Komentari (0)

Loading