ŠEST NAJVEĆIH TRENDOVA ZA KOSU OVE JESENI Jedna frizura je i dalje šik, a ova boja kose  je samo za najsmelije
Foto: Shutterstock

Pa, hajde da prelistamo šest najvećih trendova:

1. Luksuzna, duboka nijansa bakra

Ako ste spremni za promenu i volite crvenkaste tonove u kosi, jesen na scenu donosi trend baš za vas - duboka, luksuzna boja bakra je veoma aktuelna, a podrazumeva savršen miks toplih i hladnih tonova.

Ukoliko niste raspoloženi da ofarbate celu kosu i želite samo diskretan dašak ove nijanse, odlučite se za pramenove u boji bakra.

Foto: Pixabay

 

 

2. Vraćaju se 70-e

Frizure u stilu 70-ih biće ponovo veoma aktuelne, a podrazumevaju puno volumena u kosi, krupne talase, šišanje u bogatim slojevima, zavesa šiške i generalno izgled koji na prvu loptu ostavlja utisak ležernosti i pomalo divlje kose stilizovane bez puno truda.

3. Bob je i dalje na vrhu liste najpopularnijih frizura

Bob je već nekoliko sezona zaredom izrazito moderan, a to će ostati i ove godine.

Kada je reč o dužini boba, ove jeseni posebno aktuelni biće malo duži bob, takozvani lob, ali nosi se i onaj u stilu '90-koji podrazumeva ravnu kosu sa blago uvijenim ili talasastim krajevima.

No, svakako nećete pogrešiti za kakvu god formu boba da se odlučite.

4. Tvid plava boja kose

Žene u jesenjim danima najčešće pribegavaju toplijim, življim tonovima u kosi koji ostavljaju bogatiji, optimističniji utisak.

Dakle, zlatni tonovi idealni su za jesen, ali ovog puta kombinujte ih sa peščanim tonovima - ovako ofarbani pramenovi reflektuju svetlost, pa kosu čine sjajnijom.

Tvid plava dobila je ime po materijalu u kom se prepliće više nijansi, stvarajući unikatnu boju - a baš tako se ponaša i ova boja kose: podrazumeva nekoliko nijansi plave kako bi se dobio višedimenzionalan efekat.

Foto: Printscreen/instagram

 

 

5. Prirodna tekstura kose

Još jedan veliki trend na jesen 2022. biće nestilizovana frizura, odnosno forsiranje prirodne teksture kose, koja nije doterana uz pomoć fena, prese ili figara.

Bilo da je vaša kosa ravna, talasasta ili kovrdžava, jednostavno je pustite da bude kakva jeste.

Frizeri tvrde da je 2022. godina ona u kojoj će prirodna tekstura kose biti na ceni više nego ikada pre!

6. Bottleneck šiške

Baš kao i moderne zavesa šiške, bottleneck šiške podrazumevaju šiške dužine od 2,5 do 5 centimetara, stilizovane tako da dodiruju jagodice sa strane i budu malo duže u tom predelu, a kako se približavaju sredini čela tako su sve kraće i kraće.

Ipak, prelaz je veoma diskretan, pa se često ni ne vidi jasno, ove šiške su zamišljene tako da uvek budu isfenirane tako da su blago uvijene ka unutra.

Dobra stvar je što su dovoljno dugačke, pa lako možete da ih razdvojite na dve strane kada nemate strpljenja za feniranje, te to što sjajno izgledaju u kombinaciji sa repom ili punđom.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading