Ručak za celu porodicu: Recept za lazanje
Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 12 listova testenine za lazanje
  • kašika maslinovog ulja
  • crni luk
  • 3 čena belog luka
  • kašika sušenog origana
  • kašika istucanog semena komorača (opciono)
  • 500 g mlevenog junećeg mesa
  • 1400 g pirea od paradajza
  • so, biber
  • šolja vode ili supe
  • pola šolje crnog vina
  • šaka svežeg peršuna
  • par listova bosiljka
  • šolja izrendanog parmezana
  • 400 g sveže morarele
  • 400 g rikota sira

Priprema:

Najpre napravite sos bolonjeze. U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte naseckan luk, posle par minuta dodajte origano, komorač i beli luk, a potom mleveno meso.

Kada se meso ispržilo dodajte pire od paradajza, supu, vino, so i biber. Kada sos proključa, smanjite vatru i kuvate sat do sat i po, a pri kraju dodajte peršun i bosiljak.

Sos ne treba da bude ne redak ni gust. U međuvremenu skuvajte testeninu al dente, ocedite i pospite uljem da se ne zalepi. Zagrejte rernu na 190 stepeni i pripremite posudu.

U njoj ravnomerno ređajte sos bolonjeze, testeninu, rikotu, parmezan i mocarelu i tako tri puta. Pecite lazanje 40 minuta, pospite svežim bosiljkom i poslužite.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading