Ključna stvar: Ako radite ovo bićete srećni i brak će vam biti uspešan
Foto: Shutterstock

Mnogo je znakova koji ukazuju na to da imate dobrog muža – to je muškarac koji vam pomaže, tu je za vas kada ste tužni, trudi se da vas učini srećnom, sluša vaše želje, želi da vam ispuni snove. Vi dobro znate da na njega možete da se oslonite, verujete mu, volite ga.

Ali to je i osoba koja sa vama može da podeli i svoje “mane”. Tačnije, greške koje će neminovno činiti tokom života jer niko nije savršen.

Stručnjaci se slažu da je dobra komunikacija temelj za uspešan brak. Ona podrazumeva lepe stvari u životu, ali i razočaranja, neuspehe i poraze.

Dobri muževi i žene priznaju međusobno svoje greške partneru, očekuju razumevanje za svoje postupke, ali i traže rešenja kako ne bi ponavljali iste greške.

Oni znaju da nisu savršeni, ne ponašaju arogantno kada znaju da nisu u pravu. Naprotiv, kada partner ima drugačije mišljenje od njih, oni će ih saslušati i poštovati njihovo mišljenje čak i ako se ne slažu s njim. Iznad svega, neće se plašiti da zatraže stručnu pomoć trećih osoba.

Kada vam se pokvari automobil, bez razmišljanja ćete ga odvesti na servis. Kada se pokvari nešto u vašem braku ili vezi, hoćete li se prema tome ponašati isto kao i prema svom četvorotočkašu?

Komentari (0)

Loading