Biljka koja cveta samo noću: Posadite ovaj cvet i cela kuća će mirisati
Foto: Youtube/Printscreen

Frajla pripada rodu kupusnjača, a nju svi znaju po tome što je neobična sposobnost da cveta samo noću, po tome je i dobila ime. Takođe, ovaj cvet je u narodu poznat i kao noćurak i ljubičina.

Cvet noćna frajla tačnije “matthiola bicornis” je njen latinski naizv, cveta samo u kasno proleće i rano leto, a vrlo se lako održava, samo joj je potrebno mnogo sunčeve svetlosti.

Ovaj cvet karakterišu sitni ljubičasti, beli i roze cvetovi koji se otvaraju samo noću, i koji pružaju neverovatno opijajući miris koji se u vašem domu može da zadrži celi jedan dan. Donosimo vam kako da posadite noćnu frajlu.

Frajlu možete da sadite u žardinijerama, saksijama, i na terasi ili u zatvorenom prostoru, mada je puno bolje da je sadite napolju jer bolje uspeva. Ovaj cvet se razmnožava semenom, a zahteva rastresitu baptensku zemlju, najbolje u obogaćenom humusu.

Potrebno je da u isto mesto u zemlju ubacite dve semenke, a sledeće ćete da postavite na razmaku od 30 cm, a što je razmak koji je neophodan biljci da lepo se može da razvije.

Takođe, jako je bitno da bude na osvetljenom mestu, jer je cvet koji obožava sunce. Zalivajte biljku umereno, a kada je toplije onda je zalivajte češće. Imaćete svako jutro jako mirisnu kuću.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading