NAPRAVITE TORTU SA MALINAMA Prava nedeljna poslastica
Foto: Shutterstock

Sastojci:

šolja i po brašna

pola šolje kakao-praha
kašičica i po praška za pecivo
pola kašičice soli
šolja i po šećera
pola šolje maslaca
tri veća jajeta
100 g čokolade
dve kašičice ekstrakta vanile
šolja mleka
četiri kašičice soka od limuna

Za fil:

Dve i po šolje slatke pavlake

četvrt šolje šećera u prahu
dve kašičice ekstrakta vanile
tri šolje malina, svežih ili zamrznutih

Za preliv:

100 g čokolade

trećina šolje slatke pavlake
dve kašike maslaca

Priprema:

Pomešati brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Mleku dodati sveže ceđeni sok limuna, promešati i ostaviti da odstoji pet minuta. Umutiti maslac sa šećerom, pa dodavati jedno po jedno jaje i miksati.

Potom umešati otopljenu čokoladu i vanilu, pa još malo miksati. Dodati smesu od brašna i mleko sa limunom, umutiti mikserom, pa podeliti na dva dela. Odvojeno peći dve kore u plehu obloženom papirom za pečenje pola sata u rerni na 180 stepeni.

Mikserom umutiti slatku pavlaku sa šećerom i ekstraktom vanile, pa dodati maline i miksati još 30 sekundi. Rasporediti preko prve kore, pa prekriti drugom. Zagrejati slatku pavlaku, dodati izlomljenu čokoladu i maslac, pa umutiti mikserom. Ukrasiti tortu, ohladiti i poslužiti.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading